Eveniment-Social

Ziua Z in Fundatie! Joi se da drumul traficului spre Pacurari

Publicat: 09 sept. 2013
1

@ Pentru finele saptamanii, municipalitatea a anuntat modificarea regulilor de circulatie din Fundatie, soferii urmand sa beneficieze de benzi suplimentare, dar si de noi rute de acces

Dupa 13 luni de calvar, soferii ieseni primesc in sfarsit o veste buna de pe santierul din Fundatie. Dupa ce accesul spre strada Pacurari a fost blocat in iulie 2013 din cauza lucrarilor la Pasajul Mihai Eminescu, soferii vor avea acces din nou spre Pacurari, fara a mai folosi rute ocolitoare. Municipalitatea a schitat deja noile reguli de circulatie ce vor fi aplicate in Fundatie incepand de joi. „Saptamana aceasta deschidem intersectia si pentru masini, si pentru tramvaie. Tramvaiele vor putea urca pe Copou, iar soferii vor putea merge spre si dinspre strada Pacurari”, a anuntat viceprimarul Mihai Chirica.

Potrivit detaliilor furnizate de municipalitate, circulatia in zona Fundatie se va desfasura pe cate doua benzi, langa Pasaj, pe tronsonul de pe Independentei. Asfaltarile care sunt inca in derulare vor permite totodata deschiderea si a doua benzi de circulatie, pe lateralele exterioare ale pasajului, pe capatul dinspre Pacurari al acestuia. In plus, vor fi finalizate si lucrarile la liniile de tramvai.

Circulatia in intersectie

Tronsonul dintre liniile de tramvai care traverseaza pasajul si capatul acestuia dinspre Independentei va functiona ca un rond. Astfel, soferii care vor veni de pe Pacurari vor putea vira dreapta spre Rapa Galbena sau Gavril Muzicescu, dar vor putea merge si direct spre Independentei. Cei care urca de pe Muzicescu pot merge direct pe Independentei, dar daca vor sa mearga spre Copou, vor trebui sa ocoleasca intrarea in pasaj de pe Independentei, cu un viraj stanga. Cei care vin de pe Independentei pot alege sa vireze dreapta pentru a intra pe Vasile Conta, pot continua drumul pe Carol I sau pot merge mai departe, direct spre Pacurari. Cei care coboara Copoul vor avea posibilitatea sa vireze dreapta, la BCU, pentru a ajunge pe Pacurari, fara a mai ocoli pe strada Toma Cozma.
Adauga un comentariu