Eveniment-Social

Ziua Mondiala a Educatiei va fi celebrata la Casa Corpului Didactic „Spiru Haret” din Iasi. Mai multi reprezentanti de seama ai orasului vor fi prezenti

Publicat: 04 oct. 2016
1
Zilele Casei Corpului Didactic (CCD) „Spiru Haret” din Iasi se desfasoara, in perioada 5-8 octombrie 2016, reprezentand un excelent prilej de a reuni, intr-un cadru al dialogului din sfera educatiei, colegi, colaboratori si parteneri locali. Miercuri, 5 octombrie 2016, incepand cu ora 10.00, sub semnul festiv al Zilei Mondiale a Educatiei, la deschiderea oficiala a manifestarilor, participa profesori si cercetatori din Republica Moldova, in frunte cu domnul Ion Achiri, dr. conf., seful Centrului de Excelenta Didactica din cadrul Institutului de Stiinte ale Educatiei Chisinau, prof. dr. Camelia Gavrila, Inspector Scolar General – Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) Iasi, reprezentanti ai Consiliului Judetean (CJ) Iasi, reprezentanti ai administratiei locale din Primaria Municipiului Iasi, reprezentanti ai Guvernului Romaniei in teritoriu de la Prefectura Judetului Iasi, alte institutii partenere.

Citeste si: Veste Buna pentru elevi, 5 octombrie, declarata ZI LIBERA

Activitatile de miercuri, 5 octombrie 2016, continua incepand cu ora 13.00, aducand in atentia participantilor – profesori din judetul Iasi, directori de scoli si licee, inspectori scolari si metodisti ai Casei Corpului Didactic „Spiru Haret”, aspecte de evident impact ale invatamantului de astazi, prin dezbaterile „Formarea cadrelor didactice – deziderat al educatiei” si „Copii mici, proiecte mari”.

Ziua de joi, 6 octombrie 2016, incepand cu ora 11.00, va fi marcata de lansarea ofertei de formare a Casei Corpului Didactic „Spiru Haret” Iasi, pentru anul scolar 2016-2017, in cadrul intalnirii cu responsabilii cu dezvoltarea profesionala din scolile si liceele judetului Iasi, iar incepand cu ora 13.00 se va desfasura dezbaterea „Circulatia informatiei prin vectori inter si transgenerationali”.

Manifestarile vor continua vineri, 7 octombrie 2016, incepand cu ora 9.30, la filiala Pascani a Casei Corpului Didactic „Spiru Haret” Iasi, unde se vor desfasura activitatile „Arc peste timp in educatia pascaneana” si „Invatarea autentica in mediul nonformal”. Tot miercuri, incepand cu ora 11.00, la filiala Pascani, va fi lansata oferta de formare a Casei Corpului Didactic „Spiru Haret” Iasi, in cadrul intalnirii responsabililor cu dezvoltarea profesionala din zona Pascani.

Citeste si: Lista candidatilor inscrisi la concursul pentru posturile de director in unitatile educationale din judetul Iasi

Activitatile se vor incheia sambata, 8 octombrie 2016, cand, incepand cu ora 9.00, la filiala Pascani se va desfasura workshopul „Cooperare transfrontaliera in formarea profesionala continua”. Toate activitatile organizate cu prilejul Zilelor Casei Corpului Didactic „Spiru Haret” Iasi isi propun crearea unui cadru care sa stimuleze interesul mediului educational pentru activitatea de formare, sa promoveze oferta de programe pentru acest an scolar si sa aduca in atentia publicului preocuparile, initiativele, interesele profesionale ale institutiei noastre. 
Adauga un comentariu