National

Ziua Marinei: Romania va cumpara nave noi de lupta

Publicat: 15 aug. 2015
1

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a afirmat, sambata, la Constanta, in discursul rostit la ceremoniile de Ziua Marinei Romane, ca in ultimii doi ani bugetul alocat Fortelor Navale a fost de patru ori mai mare, ceea ce a dus atat la imbunatatirea instruirii militarilor marinari, cat si la modernizarea bazei tehnico-materiale a Marinei.

Dusa a precizat ca, in 2015, va continua procesul de modernizare a celor doua fregate ale tarii noastre – Regele Ferdinand si Regina Maria – si vor fi achizitionate si nave noi.

„Au fost luate masuri de modernizare si crestere a capacitatii operationale a Marinei Militare. Si premierul Victor Ponta si vicepremierul Gabriel Oprea au sprijinit Ministerul Apararii Nationale pentru a stopa subfinantarea si, in 2013 – 2014, am beneficiat de o finantare substantiala.

Practic, la Fortele Navale bugetul a fost marit de patru ori, astfel incat, pe langa programul de instruire si pregatire a militarilor marinari, sa acordam o atentie deosebita modernizarii bazei tehnico-materiale a Marinei.

Sunt programate in acest an (…) sa intre in procesul de modernizare, etapa a doua, cele doua fregate. (…) Avem in vedere sa achizitionam si nave noi, nave de lupta si remorchere, care sa ne permita sa manevram navele noastre in port, astfel incat sa nu mai inchiriem nave de la alti agenti economici.

Cand vorbim de modernizarea Marinei Militare vorbim si de inzestrarea cu armament de ultima generatie, crearea structurilor necesare pentru apararea litoralului romanesc si a granitelor pe apa ale Romaniei”, a explicat ministrul Apararii Nationale.

Ministrul Mircea Dusa si vicepremierul Gabriel Oprea au participat sambata la festivitatile organizate pe faleza Comandamentului Fortelor Navale din Constanta, cu prilejul Zilei Marinei Romane.
Adauga un comentariu