Actualitate

Ziua judecatii! Cade astazi capul arhitectului sef?

Publicat: 03 aug. 2015
1

@ Asteptat cu demisia semnata la sosirea din concediu, arhitectul sef Tudor Vericeanu cerea ieri o comunicare in scris a motivelor pentru care i s-a cerut sa plece @ Zvonurile despre un dosar la DNA deschis pe numele sau par tot mai aproape de a se concretiza @ Arhitectul sef e considerat de Mihai Chirica principalul responsabil pentru dezastrul in cazul Planului Urbanistic General, nefinalizat dupa aproape un deceniu in care a fost in lucru

Demisia de onoare pe care i-a cerut-o primarul interimar Mihai Chirica arhitectului sef ar putea sa apara mai repede decat se credea. Intrebat ieri despre aceasta situatie, arhitectul s-a ferit sa faca declaratii concrete, spunand ca vrea sa vada o lista scrisa a motivelor invocate de seful primariei. „E prima zi de lucru astazi, abia am venit din concediu. Nu am ce sa comentez despre acuze, nu le stiu, eventual dupa ce primesc in scris motivele pentru care domul Chirica imi cere demisia. Nu am detalii despre declaratiile date de dumnealui cat am fost in concediu, nici despre motive si pana acum nici nu am discutat cu dumnealui”, a precizat arhitectul Tudor Vericeanu.

Acesta a declarat ca pana in prezent nu a fost chemat la DNA pentru a da declaratii in niciun dosar. In conditiile in care inclusiv la ultima sedinta de plen, mai multi alesi i-au cerut demisia pentru modul defectuos in care a gestionat realizarea PUG-ului, arhitectul a declarat ca nu se considera responsabil de rezilierea contractului pentru realizarea PUG-ului, cu sase ani intarziere de la termenul initial de predare. „Daca acel contract a fost reziliat, a fost reziliat din greseala lor (a proiectantilor de la Search Corporation – n.r.) nu a noastra. A fost un contract semnat de primarie, in urma unei licitatii”, a declarat arhitectul sef al Iasului Tudor Vericeanu.

Primarul a amorsat ieri „bomba”

Primarul si arhitectul sef s-au intors in aceeasi zi din concediu. Mihai Chirica a anuntat ieri ca intentiona sa poarte o discutie cu Tudor Vericeanu pana la terminarea programului, azi urmand sa vina cu o serie de lamuriri in problema PUG-ului si demisiei. „Astazi m-am intors din concediu. Nu am avut deocamdata nicio discutie personala cu domnul Vericeanu, sper sa am in cursul zilei de astazi. Am inteles ca tot de azi si dumnealui s-a intors la serviciu. Nu am vazut niciun document care sa fi fost transmis catre conducerea primariei, prin urmare nu pot sa raspund in niciun fel, iar despre existenta unei cercetari a Directiei Nationale Anticoruptie, nici asupra acestei informatii nu pot sa confirm, dar nici sa infirm. Ma voi informa. Maine (astazi – n.r.) cred ca voi avea mai multe detalii”, a declarat primarul interimar Mihai Chirica.

Scos deja din comisia de actualizare a PUG-ului

Tudor Vericeanu a fost exclus de primarul Chirica din comisia care va trebui sa finalizeze PUG-ul. Acesta va fi actualizat de o echipa din care fac parte reprezentantii Ordinului Arhitectilor – profesorii Daniel Visan si Dragos Ciolacu. Din partea primariei, comisia care va fi coordonata direct de Mihai Chirica ii mai are ca membri pe Gabriel Surdu (viceprimar), Daniel Matasaru (consilier municipal cu atributii de viceprimar), Dumitru Tomorug (director general Directia Tehnica si de Investitii), Adrian Cuperman (Serviciul Investitii), Ana Maria Tarziu, Mihaela Alupoaie, Ana Maria Varlan, Carla Olariu – de la Serviciul Urbanism, respectiv Paula Fanaru – sefa Serviciului GIS-Cadastru).

„Intrebati-l pe domnul Chirica de ce nu m-a nominalizat, eu nu am de unde sa stiu”, a declarat sec Tudor Vericeanu. La finele lunii trecute contractul pentru realizarea PUG-ului a fost reziliat, dupa ce Search Corporation „a lucrat” la documentatie vreme de 9 ani, reusind sa incaseze peste 2 milioane de lei, fara a finaliza proiectul nici dupa mai bine de sase ani de intarziere. Documentatia ar trebui finalizata pana la finele anului, pentru ca altfel Iasul risca sa fie paralizat, fara o documentatie de profil fiind imposibil de autorizat lucrari de constructii.
Comentarii
  • Este revoltator ce se intampla in Iasi , in ceea ce priveste constructiile actuale , din vara 2015 . Sunt multe nereguli, pentru ca nu se respecta prevederile legilor in vigoare . Se poate vorbi si de coruptie daca Primaria aproba firmelor de constructii si beneficiarilor autorizatii la limita legii. Acum sunt afectati cei cu case obisnuite , cum ar fi de ex. zona Tudor Neculai- Galata . Cum este posibil ca pe o palma de teren , sa faci constructii, printre casele mici, fara sa respecti REGIMUL DE INALTIME ,chiar daca vecinul si-a dat acordul(cazul deja mediatizat) .Cel care si-a dat acordul nu a fost pus in tema cu toate detaliile si mai ales nu a crezut ca nu se va respecta legislatia(este abuz de incredere ) . Pe versantul din apropierea Manastirii Galata legislatia prevede PARTER+MANSARDA . De ce nu se fac VERIFICARI , sa fie obligati sa respecte LEGEA ?

  • Pentru ca dezvoltatorii au intrat in persantul Galata, printre zonele cu case mici , obisnuite , este necesar , sa existe din partea proprietarului o expertiza tehnica ,prin care vecinii sa semneze in cunostinta de cauza , tot ce urmeaza sa se intample (mai ales REGIMUL DE INALTIME ). Oameni buni indiferent CE JAVRA VINE sa va ceara semnaturi , nu dati fara o expetiza tehnica si fara sa vedeti totul legat de constructia vecinului , indiferent cine va solicita (mai ales cand sunt pereti comuni ). Dupa ce iau semnaturi cu acceptul vecinilor , nici nu stiti prin ce traume si chinuri o sa treceti . Sunt niste BESTII, cred ca sunt nemuritori , nu tin cont de ceilalti .Primaria , Domnul CHIRICA , ARHITECTUL SEF , nu vin in control sa stopeze acele grave incalcari de lege . NU SEMNATI NIMIC , oricat va lingusesc, fara expertizele tehnice legate de casele mici din vecinatate .

  • domnule mihai chirica ti s a urat cu binele si vrei sa te joci de a cafeneaua sau mai vrei o plaja la venetia ?crezi ca daca cochetezi cu unpr scapi de parnaie fa o magie si muta plaja la doctor vicol ca acolo ajungi

Adauga un comentariu