Eveniment-Social

Ziua Internationala a Autismului, marcata la Iasi printr-un mars

Publicat: 28 mart. 2014
1

Data de doi aprilie marcheaza Ziua Internationala de Constientizare a Autismului. Cu aceasta ocazie, Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din România (ANCAAR), impreuna cu Fundatiile Bethany, „Star of Hope România”,  „Ancora Salvarii” si Asociatia „Surâsul albastru” au pregatit  o serie de manifestari, în cadrul celei de-a VI-a editii a Campaniei „Arata ca iti pasa!”.

Evenimentele incluse in proiectul „Cresterea capacitatii organizatiilor neguvernamentale din judetul Iasi, în furnizarea de servicii sociale pentru copii si tineri cu dizabilitati”, finantat printr-un grant elvetian vor incepe pe 1 aprilie, la ora 11.00, cu o conferinta de presa în Sala Mare a Palatului Roznovanu. In plus, pe 2 aprilie, intre  orele 11.30-12.30, va fi organizat Marsul diversitatii pe traseul Piata Unirii – Palas. Acolo, participantii la mars, copii si tineri cu autism, elevi si studenti din scolile si universitatile iesene, vor forma o funda umana ce îsi propune sa reproduca fundita din piese de puzzle, acceptata ca simbol al autismului, reprezentând diversitatea din comunitatea în care traim.

La ora 19.30, Primaria Iasi va fi iluminata in albastru, lucru care se va intampla si la Camera de Comert si Industrie, la Universitatea „Al. I. Cuza”, Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa”, Universitatea „Petre Andrei”, Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara “Ion Ionescu de la Brad”, precum si la cladirea de birouri Antal International Network.

Tags:Comentarii
  • Cateva kurve care au copii handicapati,au ajuns sa inebuneasca lumea cu problema lor personala.Iau bani pentru asta de la noi toti si n-au decat sa-si creasca copii in liniste fara atata tam tam.

Adauga un comentariu