Eveniment-Social

Ziua Europeana a Radiologiei

Publicat: 10 feb. 2011
1

Societatea Europeana de Radiologie a decis sa lanseze anul acesta prima Zi Europeana a Radiologiei, pe 10 februarie, comemorand astfel disparitia lui Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X in 1895.
Medicii de specialitate sustin ca, desi imagistica medicala este un instrument esential al medicinii moderne, foarte putini pacienti realizeaza importanta acestui segment al medicinii. De la detectia si tratamentul malignitatilor pana la diagnosticul accidentelor vasculare cerebrale sau al traumatismelor severe, radiologii contribuie la salvarea de vieti in toate domeniile medicale.
Specialistii din domeniu au precizat ca cei mai multi oameni sunt familiarizati cu conceptul de radiografie ca fiind rezultatul primar al radiologiei; numeroase progrese tehnologice si in cercetare au facut, insa, ca radiologia sa ocupe un rol foarte important in sistemul de sanatate, nu doar in diagnostic, dar si ca un instrument major in tratament si recuperare. Radiologia a avut un impact determinant in domenii importante precum descoperirea precoce a cancerului, diagnosticul rapid in traumatisme, localizarea precisa a accidentelor vasculare si multe altele.
Societati nationale de radiologie din 19 tari europene, printre care si Societatea Romana de Radiologie si Imagistica Medicala, au acceptat invitatia Societatii Europene de Radiologie de a lua parte la efortul comun de promovare a acestui important eveniment international, cu privire la provocarile si realizarile de actualitate din domeniul radiologiei si imagisticii medicale.
Adauga un comentariu