Eveniment-Social

Zilele Spitalului de Recuperare din Iasi. Vor fi prezentate ultimele noutati in domeniu

Publicat: 23 mart. 2015
1

Incepand de astazi si pana pe 28 martie, la Iasi se vor desfasura lucrarile Conferintei Zilele Spitalului de Recuperare Iasi, manifestare medicala ajunsa la a XIII-a editie. In acest an tema evenimentului este „Update in reabilitare” ce va cuprinde cursuri din specialitatile de neurologie, cardiologie, reumatologie, reabilitare, chirurgie cardiaca, pneumologie, ORL, medicina muncii. Conferinta va debuta astazi cu un curs despre revascularizarea miocardica coordonat de prof. dr. Grigore Tinica, managerul Institutului de Boli Cradiovasculare din Iasi si prof. dr. Florin Mitu, seful Clinicii de recuperare cardiovasculara de la Spitalul de Recuperare. De asemenea, tot astazi, va fi organizat si un modul de reumatologie coordonat de conf. dr. Elena Rezus.

Ziua de miercuri, 25 martie, este dedicata patologiei cardio-pulmonare sub coordonarea prof. dr. Florin Mitu si prof. dr. Traian Mihaescu de la Spitalul de Pneumoftiziologie, dupa care vor urma sesiuni de cardiologie pentru rezidenti si studenti. In a treia zi se vor desfasura lucrarile a doua module de neurologie sub indrumarea prof. dr. Cristian Popescu, seful Clinicii de neurologie din Spitalul de Recuperare, in care vor fi prezentate actualitati din Scleroza multipla si Boala Parkinson. Vineri si sambata, 27 si 28 martie, vor fi organizate lucrari legate de reabilitarea pulmonara, reumatologie si reabilitare medicala, dar si despre afectiunile ORL cu teme precum Patologia vestibulara periferica, Patologia tumorala a extremitatii cefalice.

„Lucrarile sunt de interes atat pentru specialitatile din domeniile mentionate, cat si pentru medicii de familie, psihologi, kinetoterapeuti, logopezi, evidentiindu-se ideea ca activitatea de recuperare este complexa si multidisciplinara. Ne straduim sa comunicam atat noutatile din domeniile noastre de activitate, cat si experienta specialistilor care fac din Spitalul de Recuperare Iasi un etalon al medicinii recuperatorii din Moldova”, a declarat dr. Doru Baltag, directorul medical al Spitalului de Recuperare.
Adauga un comentariu