Eveniment-Social

Zi emotionanta pentru populatia varstnica ieseana ! Se sarbatoreste Ziua Internationala a Varstnicilor

Publicat: 22 sept. 2016
1

Pe 1 octombrie, la Iasi, se sarbatoreste „Ziua Internationala  a Varstnicilor„. Cei de la Spitalul C. I. Parhon organizeaza o actiune de voluntariat pentru acestia. Mai exact, doctorii sectiei de geriatrie vor oferi consultatii ce vor determina problemele legate de sindromul fragilitatii la persoanele in varsta. Cei care in urma consultatiilor vor necesita mai multa atentie de specialitate, vor fi chemati la alte analize mai amanuntite la Spitalul Parhon, in sectia de geriatrie.

„Metodele pe care le vom folosi sunt specifice si non-invazive, cuprinzand: determinarea fortei musculare, evaluarea riscului de cadere, determinarea prezentei tulburarilor de mobilitate, evaluarea sistemului nutritional si determinarea riscului de malnutritie. In urma acestor investigatii, suntem in masura sa propunem un plan de ameliorare, acolo unde este cazul si pe domeniul unde se inregistreaza fragilitatea, cu reevaluare periodica pentru aprecierea progreselor realizate”, a declarat prof. dr. Ioana Dana Alexa, seful Clinicii de Geriatrie din cadrul Spitalului C. I. Parhon Iasi.

Zilnic pasesc pragul acestei sectii de geriatrie de la Spitalul Parhon cate 3-4 varstnici, care vin la tratament pentru ameliorarea acestui sindrom de fragilitatea musculara.
Adauga un comentariu