National

Zegrean si-ar dori o functie de senator pentru ca se va plictisi la pensie

Publicat: 13 iul. 2016
1

Fostul presedinte al Curtii Constitutionale Augustin Zegrean sustine ca nu a luat inca o decizie cu privire la posibilitatea de a reveni in politica, mentionand ca l-ar tenta sa fie senator, dar nu si sa intre intr-o cursa electorala.

„Nu stiu, nu am luat inca o decizie. Eu sunt avocat si profesia mea este acolo, eu oricand pot sa ma intorc ca avocat. Mie mi-a placut avocatura, am practicat-o poate chiar cu succes si nu am o problema de supravietuire. Nu am problema asta si nu stiu daca o sa ma intorc in politica. Este foarte greu, dupa ce ai fost judecator la Curte sau chiar presedinte doua mandate, sase ani, sa te mai duci sa faci politica. Nu mai sunt la varsta la care sa o iau de la capat. (…) Cred ca este timpul sa imi vad de treburi”, a spus Zegrean, intr-un interviu, intrebat daca revine in politica dupa incheierea mandatului de judecator la CCR.

In privinta informatiilor potrivit carora ar putea prelua conducerea interimara a filialei PNL BistritaNasaud, Zegrean a precizat ca nu a fost intrebat de nimeni si ca nu crede ca va face acest lucru, mai ales ca nu este membru al acestui partid.

Despre posibilitatea de a deveni membru PNL, fostul presedinte al CCR a spus: „Nu stiu. Nu vreau sa spun nici ca da, nici ca ba. Daca ar fi sa ma intrebi azi, as spune nu. Ce voi face la toamna, nu stiu, poate ma plictisesc acasa si ma duc sa fac politica, dar eu nu am fost membru PNL, nu am fost nici membru PCR. Am plecat de la Partidul Democrat, partidul acela nu mai exista”.

El a adaugat ca nu il ‘tenteaza’ sa candideze la alegerile parlamentare din acest an, dar a precizat ca i-a placut perioada in care a fost senator.

„Sa candidez, nu ma tenteaza deloc, dar m-ar tenta sa fiu senator, de exemplu. Mie mi-a placut in Parlament. Mi-a placut foarte tare in Parlament, mai ales cand am fost senator in prima perioada, in anii ’90, era o activitate foarte intensa, atunci legile se faceau in Parlament. Am fost vicepresedintele Comisiei juridice a Senatului toata perioada si am lucrat mult in perioada aceea si chiar mi-a placut. Atunci chiar credeam ca facem legi si ca ce facem noi este colosal si ca noi suntem puterea in tara”, a marturisit Zegrean.

Fostul presedinte al CCR a subliniat ca in prezent este foarte greu sa faci campanie electorala pentru ca este greu ca oamenii sa mai creada in promisiuni.

„Ce sa le mai spui oamenilor? Le-am tot spus ca o sa le fie bine si tot nu le e bine. Ce sa le mai spun? Sa le spun, din nou, ca o sa le fie bine? Nu or sa ma mai creada. (…) Oamenii asteapta foarte mult de la Parlament. Asteapta mai mult decat poate Parlamentul sa faca. Nu poti sa le spui oamenilor ca daca esti tu deputat sau senator le faci pod peste apa, ca nu este treaba ta, dar asta spun parlamentarii. Si lumea inca mai crede sau nu stiu … cred ca nu mai crede. Era un exemplu la Bistrita, a mers un domn in campania electorala si a spus: ‘Va fac pod peste apa, pod acoperit va fac!; Dar noi nu avem apa; Nu-i nimic, aducem si apa!’. Nu se poate nici chiar asa”, a adaugat Zegrean.
Adauga un comentariu