Eveniment-Social

Zecistii de la Bac au ajuns victime politice. Consilierii judeteni s-au opus ca acestia sa primeasca fiecare cate 500 de lei

Publicat: 15 iul. 2014
1

@ Peste 30 de copii din judetul Iasi au cazut victime unui razboi politic @ Copiii urmau sa fie premiati pentru rezultatele obtinute la Bacalaureat si Evaluarea Nationala, insa disputa politica din Consiliul Judetean a facut ca acestia sa nu se aleaga cu mare lucru

Cei mai merituosi copii din judetul Iasi care au obtinut rezultate remarcabile la Bacalaureat si la Evaluarea Nationala au ajuns sa fie ingenunchiati de balacareala politica dintre partide. Peste 30 de copii din judet care au obtinut nota zece la cele doua examene ar fi trebuit sa primeasca premii in bani de la Consiliul Judetean pentru rezultatele obtinute. Numai ca proiectul de hotarare a promovat un adevarat scandal printre consilierii judeteni.

Cei mai vehementi au fost consilierii PSD care nu au fost de acord cu premiile in bani, solicitand ca acesti copii sa primeasca diferite carti si alte cadouri simbolice in locul banilor. Mai mult, consilierii s-au aratat deranjati de faptul ca propunerea PNL nu a fost insotita si de numele copiilor, astfel incat au refuzat sa aprobe solicitarea liberalilor.

Astfel, cei 14 elevi notati cu zece la Bacalaureat si cei 18 care au obtinut nota maxima la Evaluarea Nationala se vor multumi doar cu un set de carti. „Consideram ca initiativa prin care se recunosc meritele copiilor deosebiti si care au rezultate deosebite din judetul nostru este o initiativa buna. Insa mijlocul de recompensare a acestora nu ni se pare cel mai potrivit. De aceea consilierii au propus ca de contravaloarea celor 500 de lei acordati fiecaruia sa achizitionam carti, albume, sa acordam o coronita, o diploma acestor copii merituosi, in asa fel incat demersul pe care-l facem sa aiba un caracter simbolic de recunoastere, cu atat mai mult cu cat Guvernul va acorda sume in bani tuturor acestor copii si ma refer aici la sume intre 2.000 si 3.000 de lei”, a spus Cristian Stanciu, liderul de grup al consilierilor judeteni PSD. In replica, liberalii au sustinut ca PSD nu a vrut sa dea banii pentru ca proiectul a fost propus de PNL.

„S-a politizat pana si educatia. Este vorba de copii care au luat nota zece la Bacalaureat sau la Evaluarea Nationala si care trebuiau premiati, insa consilierii se intrebau din ce localitate provin, eventual si ce primar conduce aceasta localitate. Este anormal. Sunt copii din cadrul comunitatii noastre, din cadrul judetului Iasi pe care am dorit sa-i premiem. Am considerat ca nu este oportuna premierea cu unele bunuri, ei merita un premiu din partea Consiliului Judetean Iasi”, a spus Eduard Boz, liderul de grup al consilierilor judeteni PNL.
Comentarii
  • Chiar a ajuns un singur consilier numit Stanciu PSD sa conduca Iasul.El sigur nu a luat bacul cu 10 deoarece tata nu era prea sus,dar ca sa umilesti niste copii care au muncit este RUSINE.Si cartile sau cadourile tot bani costa sau are el o alta sursa de imbogatire achizitionandu-le.Sa aiba grija ca iesenii l-au votat.

  • Si de ce trebuie sa primeasca bani? Nu invata pentru viitorul lor? Sunt doar „cadouri” electorale pentru ei si parintii lor. „Votati Ponta”, nu-i asa? Poate nu au totusi creierele spalate…

Adauga un comentariu