International

Zeci de zboruri anulate dupa ce angajatii companiei aeriene Alitalia au intrat in greva

Publicat: 05 iul. 2016
1
Angajatii companiei aeriane italiane Alitalia intra astazi in greva, fiind nemultumiti de suprimarea unor avantaje. Din acest motiv, 142 de zboruri vor fi anulate. Intr-un comunicat de presa, directorul general al companiei, Cramer Ball, a calificat greva drept „inexplicabila si nedreapta”. Potrivit acestuia, greva ar fi legata de suprimarea recenta a unui „privilegiu pentru piloti si alti membri ai personalului” care le permitea „sa calatoreasca gratuit in diferite parti ale Italiei pentru a se duce spre bazele lor din Roma si Milano sau a le parasi”, decizie luata „pentru a economisi bani, similara celor ale altor companii aeriene in Europa si in restul lumii”. 
Sindicatul Fit-Cisl a evocat, la randul sau, „un atac la adresa drepturilor lucratorilor”, subliniind ca personalul Alitalia „demonstrase intotdeauna o mare responsabilitate si un inalt profesionalism, in special in momentele cele mai dificile”.  „Greva, prima dupa numerosi ani, are motive legate de conditiile de viata si de munca ale personalului care sufera decizii nediscutate niciodata dinainte”, a declarat secretarul general al acestui sindicat, Nino Cortorillo. 
El a evocat astfel o majorare a orarelor de lucru, proceduri de concediere individuale in afara normelor, revenirea asupra unor facilitati acordate salariatilor pentru a se deplasa de la domiciliul lor la locul de munca si unor ajutoare acordate personalului avand conditii familiale si personale foarte delicate. Circa 20 de zboruri ar urma sa fie anulate, de asemenea, la alta companie italiana, Meridiana, dupa semnarea in urma cu o saptamana a unui acord privind suprimarea imediata a 396 de locuri de munca in cadrul unui parteneriat al ultimei sanse cu Qatar Airways.Adauga un comentariu