Eveniment-Social

Zeci de profesori ieseni se afla intr-o situatie disperata

Publicat: 12 feb. 2014
1

Disputele politice in randul alesilor locali din doua comune ale judetului Iasi, respectiv Dolhesti si Tansa, lasa zeci de cadre didactice fara salarii. Aproximativ 40 de persoane care-si deruleaza activitatea la scoala din comuna Tansa risca sa nu-si primeasca lefurile din cauza unui blocaj birocratic aparut in cadrul Consiliului Local (CL) din aceasta localitate. Din cauza fostului viceprimar, Vasilica Carausu, care tine cu dintii de scaun, consilierii nu s-au putut intruni intr-o sedinta pentru a aproba bugetul si a plati drepturile salariale profesorilor. In plus, interesant este ca intre consilierii locali care boicoteaza activitatea in CL Tansa, sunt si doi profesori, din cauza carora restul cadrelor didactice nu pot sa-si primeasca banii pentru naveta.

Citeste si: Birocratia blocheaza plata salariilor profesorilor

„Eu am mai convocat o sedinta de CL pentru vineri, 14 februarie, cand sper sa existe o maturitate a consilierilor locali, tocmai pentru a putea vota bugetul. Noi vom incerca sa trecem peste orice tertipuri si, cu ajutorul prefectului Romeo Olteanu, sa reusim deblocarea situatiei. Este in dorinta mea sa rezolv aceasta stare de fapt, dar nu primarul voteaza bugetul”, a declarat Daniel Voinescu, primarul din Tansa.

Citeste si: Mii de profesori ieseni, revoltati ca nu-si primesc salariile

O alta comuna, aceeasi situatie. Desi au participat la patru sedinte de CL, nici consilierii comunei Dolhesti nu au reusit sa depaseasca faza conflictelor politicianiste si economice pentru a intra în normalitate si legalitate. Consecintele acestei stari de fapt sunt deosebit de grave pentru angajatii Scolii Gimnaziale Dolhesti, care sunt pusi în imposibilitatea de a-si primi drepturile salariale, aferente lunii ianuarie. Pe de alta parte, prof. Laviniu Lacusta, presedintele Uniunii Sindicatelor Libere din Invatamantul Preuniversitar (USLIP), a tinut sa transmita un mesaj transant si dur. „Nu este normal ca jocurile politicianiste sa conduca la o asemenea situatie. Este aberant ca banii pentru salarii ai profesorilor sa depinda de un vot al unora din Consiliul Local”, a aratat acesta.
Adauga un comentariu