National

Zeci de perchezitii in patru judete! Adina Buzatu, creatoare de moda, VIZATA

Publicat: 29 sept. 2016
1
In aceasta dimineata, politistii efectueaza 34 de perchezitii in Bucuresti, Prahova, Iasi, Suceava si Ilfov la domiciliile unor persoane si sediile unor societati comerciale banuite de infractiuni economice. Vor fi aduse la audieri  27 de  persoane. Potrivit unor surse judiciare, vizata este si o firma a creatoarei de moda Adina Buzatu.
La data de 29 septembrie, politistii de investigare a criminalitatii economice din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Prahova, impreuna cu procurori ai Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, efectueaza 34 de perchezitii la domiciliile unor persoane si sediile unor societati comerciale banuite de evaziune fiscala si spalare de bani. Perchezitiile au loc in municipiul Bucuresti si in judetele Prahova, Iasi, Suceava si Ilfov. Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2012 – 2014, persoanele banuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, in vederea reducerii bazei de impozitare a sumelor datorate bugetului de stat. In fapt, persoanele in cauza, prin intermediul a 20 de societati comerciale, ar fi efectuat operatiuni bancare (retrageri de numerar) pentru acte comerciale care nu ar fi avut loc in realitate. In baza facturilor emise de firmele ”fantoma”, bugetul de stat a fost prejudiciat cu 37.950.712 lei, constand in impozit pe profit neconstituit si T.V.A. dedusa in mod ilegal. De asemenea, sumele de bani rulate prin circuritul fictiv si care constituie produsul infractiunii de spalare a banilor sunt in cuantum de 117.746.750 de lei. Au fost dispuse masuri asiguratorii pana la concurenta prejudiciului creat, in vederea recuperarii acestuia in totalitate. Totodata, 27 de mandate de aducere vor fi puse in executare, persoanele depistate urmand a fi conduse la audieri.
Perchezitiile sunt efectuate cu sprijinul luptatorilor Serviciului pentru Actiuni Speciale din Inspectoratul de Politie Judetean Prahova, al politistilor de investigare a criminalitatii economice din cadrul Politiei Capitalei si inspectoratelor de politie judetene Iasi, Suceava si Ilfov, la actiune participand 100 de politisti.
Vezi si: Violoncelistul Adrian Naidin, la spital dupa ce a sarit pe geam speriat de mascati
La activitati au participat si jandarmi din cadrul Gruparii Mobile „Matei Basarab” Ploiesti.Adauga un comentariu