Actualitate

Zeci de mii de romani, de pe ambele maluri ale Prutului, cer Unirea – FOTO

Publicat: 05 iul. 2015
Aproximativ 30.000 de persoane participa astazi la Marea Adunare Nationala de la Chisinau, acestia votand pentru Unirea cu Romania. Din centrul Chisinaului, unionistii au plecat pe jos, in Marsul lui Stefan cel Mare, spre Bucuresti. De la tribuna amplasata in Piata Marii Adunari Nationale au luat cuvantul diferite categorii sociale, de la reprezentanti ai miscarii de eliberare nationala din 1990, la moldoveni plecati peste hotare sau reprezentanti ai minoritatilor nationale. Invitati au fost si doi parlamentari de la Bucuresti, care au salutat lucrarile Marii Adunari Nationale si dorinta legitima a poporului de a se reunifica.
Manifestarea se desfasoara sub efigia lui Stefan cel Mare „Ghidati de memoria si imaginea celui care a fost cel mai mare domnitor din toate timpurile, am pornit in mars spre Bucuresti. Ii chemam alaturi de noi pe toti cei din localitatile in care vom ajunge, pentru a ne face un viitor demn. Vrem ca sa mergem pe jos si sa cerem fratilor de peste Prut sa ne accepte Unirea. Domnule presedinte Iohannis, primiti-ne acasa!”, a declarat Anatol Ursu, presedintele Miscarii Civice Tinerii Moldovei, una din organizatiile organizatoare.
Marsul unionistilor se va derula pe jos in urmatoarele zile, urmand traseul Straseni – Lozova – Calarasi – Cornesti – Ungheni. Trecerea Prutului se va face pe jos sambata, 11 iulie, la ora 10:00 intr-o refacere la scara mare a Podurilor de flori. Organizatorii invita toti doritorii sa se alature marsului sau sa vina la Prut, toate actiunile fiind autorizate si conditiile necesare fiind asigurare.Comentarii
  • Să vă f.ut în gură cu unirea voastră. Terminați odată cu tâmpenia asta! Ce dobitoci puteți fi! Referendum, ca la greci!

    • esti pulos (de fapt frustrat ca futzi prost sau rar sau ambele) la fel ca toti coclitii) dar te crezi destept. Nu pricepi decat franturi din realitate dar in prostia, lipsa de eductatie si betia in care te afli de generatii, faci si tu ceva! pe net! injuri, racnesti, ameninti! tipic roman coclit

      • cam acelasi lucru se poate spune despre tine la felul cum ai raspuns!!! Era de ajuns sa raspunzi in termeni normali si mai credea lumea ca esti altfel! dar…same thing si cu tine!!

      • cam acelasi lucru se poate spune despre tine la felul cum ai raspuns!!! Era de ajuns sa raspunzi in termeni normali si mai credea lumea ca esti altfel! dar…same thing si cu tine!!

Adauga un comentariu