Eveniment-Social

Zeci de mii de carduri de sanatate vor ramane neridicate. Multi ieseni sunt plecati din tara

Publicat: 05 mart. 2015
1

Conducerea Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Iasi preconizeaza ca foarte multe carduri de sanatate nu vor fi ridicate de titulari, deoarece multi ieseni sunt plecati in strainatate. De la 1 mai cardul de sanatate va fi obligatoriu atunci cand titularul solicita un serviciu medical, deoarece documentul valideaza calitatea de asigurat. La CAS Iasi au fost returnate 56.000 de carduri care nu au fost distribuite prin serviciile postale.

„La sediul CAS au fost depuse 7.700 de cereri si 5.670 de ieseni au intrat in posesia cardului de sanatate. Cred ca multi ieseni nu vor veni sa ridice documentul pentru ca sunt plecati din tara. La CAS vor ramane foarte multe carduri de sanatate pe care le vom pastra pana cand titularii vor veni sa le ridice”, a declarat ec. Robert Danca, presedinte-director general CAS Iasi. Asiguratii au posibilitatea de programare online pe site-ul CAS prin completarea unui formular care cuprinde numele, prenumele si CNP-ul, urmand sa primeasca un raspuns in timp real care va contine data de la care il poate ridica. Cardul de sanatate trebuie prezentat la orice furnizor de servicii medicale. Vor fi folosite in continuare si adeverintele de asigurat atat pentru persoanele care au primit cardul de sanatate, cat si pentru cele care refuza documentul din diferite motive.
Comentarii
  • Cum se da examenul de medic anestezist la Cuza Voda sa ne explice dnul Dinca , ca asa a ajuns sotia lui acolo , cu el presedinte la CAS Iasi.

  • Eu nu sunt in strainatate si, totusi, nu am primit cardul prin posta, desi ceilalti doi membri ai familiei l-au primit! Cum vine asta?

Adauga un comentariu