Local

Zeci de ieseni si-au luat ramas bun de la profesorii Bulacovschi. Ieri au fost condusi pe ultimul drum – FOTO, VIDEO

Publicat: 04 aug. 2016

Ieri, la Cimitirul Eternitatea din Iasi, au fost inhumati sotii Bulacovschi, profesorii morti in urma exploziei din Copou. Rudele acestora, colegii si prietenii s-au adunat inca de la primele ore ale diminetii in incinta cimitirului, pentru a fi alaturi de respectatele cadre didactice in ultima lor zi pe pamant. Slujba religioasa a inceput la ora 10:00, iar biserica s-a dovedit a fi neincapatoare. Si pe ultimul drumu, sotii Bulacovschi au plecat impreuna, fiind condusi spre morminte de catre doua masini mortuare. Familia a impartit lumanari aprinse multimii adunate, iar toata ceremonia s-a desfasurat discret. Si vecinii de bloc au venit sa-si ia ramas bun de la ei, aducand zeci de flori si coroane.

„Ne pare nespus de rau. Au fost niste oameni deosebiti, cumsecade, la locul lor, o familie perfecta. Dumnezeu sa-i odihneasca!”, a declarat unul dintre apropiatii familiei. Profesorul Victor Bulacovschi s-a nascut in anul 1941 in localitatea Lipcani, Republica Moldova. Studiile universitare le-a finalizat la Institutul Politehnic din Iasi, Facultatea de Chimie Industriala, specializarea Tehnologia Compusilor Macromoleculari, obtinand titlul de Inginer Chimist in anul 1964. Este co-autor la 11 carti, peste 150 de articole stiintifice publicate in reviste indexate in baze de date internationale, patru Brevete de inventie, sustinand numeroase conferinte la sesiuni stiintifice din tara si strainatate.

Sotia sa, Dr. Jenica-Natalia Bulacovschi, s-a nascut tot in anul 1941, in Bucuresti. Studiile universitare le face insa la Iasi, fiind absolventa a Institutului Politehnic, specialitatea Tehnologia celulozei, hartiei si fibrelor artificiale. Pana in anul 1982, Jenica-Natalia Bulacovschi este cadru didactic al Facultatii de Tehnologia si Chimia Textilelor. S-au nascut in acelasi an si au plecat in acelasi an de pe pamant. Dumnezeu sa ii ierte!
Adauga un comentariu