Local

Zeci de blocuri din Iasi vor fi reabilitate termic. Iata lista acestora

Publicat: 11 aug. 2016
1

Municipalitatea ieseana a demarat o procedura privind reabilitarea termica a mai multor blocuri de locuinte din oras. Este vorba de proiectarea privind reabilitarea a 39 de blocuri, valoarea estimata a procedurii fiind de 500.000 lei, suma ce nu include TVA. La procedura demarata de Primaria municipiului Iasi s-a inscris o singura societate, respectiv Aduro Impex SRL, care a ofertat 380.000 de lei. Dupa ce proiectarea va fi finalizata, municipalitatea va depune o cerere de finantare pe bani europeni pentru reabilitarea termica a celor 39 de blocuri, din exercitiul financiar al Uniunii Europene 2014-2020 prin Programul Operational Regional.

Conform proiectului, documentatia ar trebui sa fie gata în decurs de doua luni de la atribuirea contractului, iar expertiza tehnica urmeaza sa fie realizata pentru fiecare bloc în parte. In urma expertizei va fi determinata si încadrarea blocurilor în clase de risc seismic. Daca, în urma expertizei, un bloc va fi inclus în clasa I de risc seismic, care prezinta riscul maxim de prabusire în cazul unui cutremur, municipalitatea urmeaza sa decida daca lucrarile de reabilitare termica vor mai fi efectuate. Din documentatie va face parte si un raport de audit energetic, din care sa rezulte lucrarile necesare pentru reducerea consumului de energie pentru încalzire.

In cadrul axei 3.1 din Programul Operational Regional, o cerere de finantare va putea cuprinde cel mult 10 blocuri, iar primaria va trebui sa depuna patru documentatii diferite. In calcul au intrat blocurile nr. 5 , nr. 33 si 35 Arcu, blocurile C si D din Cuza Voda nr. 33, blocul S3 din Dacia nr. 8-10, blocul 305 din strada Eternitate nr. 20, blocul F1 din strada Gradinari nr.16, dar si blocurile 1 si 2 din strada Horia. Primaria intentioneaza sa proiecteze si blocuri din zona Pacurari, Nicolina, Poitiers, Splai Bahlui, Strapungere Silvestru, Piata Unirii sau strada Toma Cozma.
Comentarii
Adauga un comentariu