International

Zeci de ani de inchisoare pentru ca a jignit un caine

Publicat: 15 dec. 2015
1

Un barbat din Thailanda risca pana la 37 de ani de inchisoare dupa ce a ridiculizat cainele regelui, pe o retea sociala, ceea ce reprezinta o incalcare a legilor foarte riguroase ale tarii privind insultele ce vizeaza monarhia.

Thanakorn Siripaiboon, muncitor intr-o fabrica, a fost arestat in casa sa dintr-o suburbie din Bangkok, saptamana trecuta, si acuzat ca a postat un mesaj „sarcastic” pe Internet, despre Tongdaeng, corcitura regelui Bhumibol Adulyadej, totodata razvratindu-se si insultand regele, relateaza The New York Times, citat de publicatia Time.

Citeste si Catel abandonat, prea speriat pentru a putea fi salvat. Ce a patit in final – FOTO

Armata thailandeza, care a preluat controlul tarii, in urma unei lovituri de stat de anul trecut, nu a precizat care a fost cu precizie insulta folosita.

Cazul este ultimul dintr-o serie de intamplari similare care au vizat legile lezmaiestatesi care s-au inmultit considerabil in ultimii ani. In urma cu un an, doi tineri studenti thailandezi au recunoscut ca au insultat monarhia, dupa ce au pus in scena o piesa despre un rege fictiv.

Citeste si Amendat pe Stefan cel Mare dupa ce si-a plimbat cainele fara botnita

Acuzatiile care i se aduc lui Thanakorn nu figureaza in editiile ziarelor aparute si vandute in Thailanda, au remarcat jurnalistii pe Twitter.
Adauga un comentariu