Eveniment-Social

Zeci de angajati de la Ambulanta Iasi, fortati sa-si dea demisia. Dezvaluiri uluitoare

Publicat: 07 ian. 2015
1

@ Numarul angajatilor de la Ambulanta care au renuntat la contractul individual de munca este in crestere @ Este vorba atat de medici, cat si de asistenti medicali, ambulantieri si operatori @ Motivul pentru care s-a ajuns in aceasta situatie este unul extrem de grav

Angajatii de la Serviciul de Ambulanta al Judetului (SAJ) Iasi isi dau demisia cu zecile. Printre cei care renunta la locul de munca sunt asistenti medicali, medici, ambulantieri si operatori. Numai in decurs de cateva luni, 55 de angajati au plecat definitiv de la Ambulanta, 31 fiind asistenti medicali. Acestia au fost fortati sa renunte din cauza datoriilor pe care le au. In anul 2012 doar sase persoane au decis sa-si dea demisia, iar un an mai tarziu au plecat 34, dintre care 23 de asistenti medicali, 10 ambulantieri si un operator. Pe parcursul anului trecut, inca 21 de angajati (3 medici, 8 asistenti medicali, 8 ambulantieri si 2 operatori), renunta definitiv la contractele de munca cu Serviciul de Ambulanta Iasi.

„Nu putem sa le interzicem angajatilor sa plece. Toti si-au dat demisia si lucreaza in alte tari din Uniunea Europeana. Inainte de a pleca de la noi au obtinut un contract de munca in tara unde lucreaza in prezent. Asistentii medicali lucreaza in domeniu, majoritatea in case de batrani, iar unii chiar in spitale. In anul 2012 am avut 518 posturi, iar in prezent am ramas cu 472 de posturi, dupa ce 46 de posturi (asistenti si ambulantieri) care erau vacante au fost taiate. Asta s-a intamplat in anul 2013. Noi ar trebui sa functionam cu 32 de medici, unul la 30.000 de locuitori, dar avem numai 22. Incercam sa facem fata cu oamenii pe care ii avem”, a declarat dr. Florin Agapi, manager la Serviciul de Ambulanta al Judetului Iasi.

Un angajat de la Ambulanta castiga intre 1.500 si 4.000 lei

Motivul principal pentru care cei 55 de angajati au ales sa renunte la locul de munca pentru a merge sa munceasca in alta tara este salariul mic. Toti aveau credite si nu reuseau sa-si acopere datoriile, riscand astfel sa ramana fara locuinta. „Au plecat din cauza salariilor mici. Aveau imprumuturi la banci si din leafa nu reuseau sa acopere ratele lunare. Medicii, ambulantierii, asistentii medicali si operatorii primesc un spor de conditii grele de 70 la suta. Salariul unui asistent medical variaza intre 1.500 si 2000 lei, al unui ambulantier depaseste 1.500 lei, iar un medic are intre 3.500 si 4.000 lei. In strainatate ajung sa ia lunar chiar si peste 2000 de euro. Niciunul dintre angajatii care au plecat la munca in alte tari nu s-a mai intors. Ei au contract pe o perioada de un an, dar au posibilitatea sa-l prelungeasca”, a precizat dr. Florin Agapi.
Comentarii
  • Un medic castiga si 9000 RON/luna, cu tot cu garzi! Am vazut personal fluturasul unui medic acum 2 ani! In prezent cred ca un medic SAJ ia cu tot cu garzi peste 10000 RON/luna!
    Pleaca in strainatate la salarii mai mari, dar cat sa le dai sa ramana?! Duca-se, o sa vina altii in loc.

  • de la ambulanta pleaca spagarii ! de cand sa infiintat SMURD-ul s-a terminat cu spaga la ambulanta . astai motivul pt care pleaca nu salariile mici

Adauga un comentariu