National

Zece universitati risca sa fie inchise pentru programe de licenta ilegale

Publicat: 02 mart. 2012
1

Zeci de unitati particulare, dar si de stat au intrat pe „lista neagra” a Ministerului Educatiei, deoarece au organizat peste 330 de programe de licenta, o parte dintre acestea fiind ilegale, iar 10 institutii de invatamant superior risca sa fie inchise de la 1 aprilie.

Studentii vor continua sa frecventeze cursurile acestor programe, insa universitatile nu vor mai avea voie sa organizeze admitere in aceasta vara pentru 330 de programe de licenta, informeaza Realitatea TV.

Potrivit sursei citate, 27 de universitati de stat si 37 particulare au depasit termenul legal de acreditare. Toate aceste institutii de invatamant superior au fost acreditate doar provizoriu.

Alte 22 de universitati de stat si 10 particulare ar fi trebuit sa fie evaluate periodic.

Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) a intocmit o lista cu 10 universitati, pentru care le cere desfiintarea. Astfel, daca atat universitatile de stat, cat si cele private nu vor depune in cursul lunii martie dosarele de evaluare, acestea risca sa fie desfiintate incepand cu 1 aprilie.

ARACIS este o institutie publica autonoma, care are misiunea de a efectua evaluarea externa a calitatii educatiei oferite de universitati si de alte organizatii furnizoare de programe de studii specifice invatamantului superior.
Adauga un comentariu