Eveniment-Social

Zece candidati pe locurile de la UMF! Afla care au fost ultimele medii de admitere

Publicat: 23 iul. 2015
1

@ Emotii mari pentru cei care au sustinut concurs de admitere la UMF @ Batalia intre candidati a fost destul de stransa @

In cursul zilei de ieri, Universitatea de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa” din Iasi a afisat rezultatele obtinute de cei care au optat pentru a deveni medici sau asistenti medicali. Perioada de admitere a fost intre 13-19 iulie, examenul fiind sustinut in data de 22 iulie. In acest an, ultimele medii de admitere atat la locurile finantate de catre stat, cat si la cele cu taxa au fost foarte mari fata de alti ani. Ca in fiecare an, batalia s-a dat pe locurile de la Facultatea de Medicina, indiferent de specializare, unde au fost aproape 10 candidati pe loc doar la cele cu taxa. Aici, mediile au fost cele mai mari. La Facultatea de Medicina, ultima medie de admitere la locurile fara taxa a fost 9.45, iar la cu taxa, ultima medie pentru cele 180 de locuri a fost 9.18. Asistentii medicali care au optat pentru specializarea din cadrul UMF au fost admisi cu ultima medie de 7.85 la buget si 6.08 la cu taxa.

La Facultatea de Medicina Dentara sunt disponibile 86 de locuri, ultima medie in urma testului grila fiind 8.67, iar la cu taxa nota 8.56 a fost ultima pe cele 50 de locuri scoase la concurs. Cele 40 de locuri bugetate de la specializarea Tehnica Dentara au fost ocupate, pe ultimul loc cu media 8.10, iar la cu taxa ultimul loc a reprezentat media 7.37. La Facultatea de Farmacie, ultima medie pentru locurile bugetate a fost 8.36, iar ultima medie pentru cele cu taxa a fost 6.99.

Cei care au optat pentru specializarea de Balneofiziokinetoterapie si Recuperare din cadrul Facultatii de Bioinginerie Medicala au fost admisi cei care au avut medii peste 7.11 la buget, iar cei cu medie peste 6.09 au reusit sa ocupe cele 37 de locuri cu taxa. Media de admitere la UMF a reprezentat 20 la suta media la examenul de Bacalaureat si 80 la suta nota la testul grila sustinut in cadrul facultatii. Contestatiile pot fi depuse in termen de 48 de ore de la data afisarii rezultatelor la Registratura UMF, iar rezultatele vor fi comunicate in termen de maxim 24 de ore dupa incheierea termenului de depunere.
Adauga un comentariu