Local

Zapada lor este mai alba! Mii de ieseni pleaca in fiecare an spre aceste zone!

Publicat: 19 ian. 2015
1

Odata cu instalarea iernii putem spune ca ne aflam in plin sezon al sporturilor de iarna. Pentru iesenii amatori de schi, snowboard sau alte sporturi specifice acestei perioade, agentiile de turism au pregatite pachete dintre cele mai diverse pentru toate gusturile. Ceea ce este insa frapant este faptul ca preferintele turistilor pasionati de aceste activitati se indreapta in ultimii ani spre zone din afara tarii. Printre aceste zone putem enumera tarile strabatute de Alpi, ca Austria, Italia si Elvetia, dar si Bulgaria, tara care a investit masiv in consolidarea infrastructurii statiunilor de schi.

„Sunt mai multe cauze care au dus aici. In primul rand vorbim de pret. De foarte multe ori costul unui pachet turistic de iarna pentru o destinatie autohtona depaseste costul pentru o destinatie de peste hotare. Ar mai contribui la acest fapt si calitatea mai buna de multe ori a partiilor si a tuturor celorlalte facilitati din alte zone”, declara un agent de turism. Pentru cei interesati de o destinatie autohtona, sunt disponibile bilete in statiunile montane in care este posibila practicarea sporturilor de iarna, cum ar fi cele de pe Valea Prahovei, Poiana Brasov, dar si cele din nordul Moldovei, precum Gura Humorului si Vatra Dornei.

„Pentru cei pasionati de sporturi de iarna oferte sunt atat in statiunile romanesti cunoscute, dar avem si pachete atragatoare pentru Austria si chiar Bulgaria. Un caz mai aparte sunt cei care doresc sa plece in zone calde la inceput de an. Avem oferte mai ieftine in Egipt sau Tunisia, dar si ceva mai scumpe in zona Caraibelor sau in Dubai”, mai declara reprezentantul agentiei de turism. De multe ori insa costurile unui sejur in Romania descurajeaza potentialii clienti. Astfel, o saptamana pentru un cuplu la Poiana Brasov sau pe Valea Prahovei poate ajunge si la 1.000 de euro, in timp ce la vecinii nostri de la sud de Dunare, preturile sunt si la jumatate.
Adauga un comentariu