National

Vremea face ravagii in tara! Inundatii in mai multe judete – VIDEO

Publicat: 24 mai 2012
1
Romania se afla sub avertizare cod portocaliu pentru 11 judete si Capitala. In orasul Pantelimon apa a ajuns la o jumatate de metru in casele oamenilor, care au cerut ajutorul pompierilor, informeaza Romania TV.
Zeci de case din orasul Pantelimon, judetul Ilfov, au fost indundate in urma ploilor torentiale de astazi. Apa atinge chiar si jumatate de metru in casele locuitorilor si pe strazi.
Apa a ajuns si la o inaltime de 30 de centimetri in mai multe localitati din judetul Ialomita, dupa ploile abundente de astazi. 
De asemenea si in judetul Buzau au fost semnalate mai multe zone in care apa a depasit 30 de contimetri inaltime. 
In judetul Bacau un tren InterRegio a fost oprit la Onesti deoarece nu isi mai poate continua drumul din cauza conditiilor meteo nefavorabile. 
ANM a emis joi o avertizare de cod portocaliu de ploi abundente si vijelii care intra in vigoare astazi, 24 mai, ora 18.00  si este valabila pana maine, 25 mai, ora 6.00. Sunt vizate judetele Prahova, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Ilfov (inclusiv municipiul Bucuresti), Galati, Vrancea si zona de munte a judetelor Suceava, Neamt si Bacau.
Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie in intervalul vizat se vor semnala ploi abundente, descarcari electrice, intensificari ale vantului si grindina, iar cantitati de apa vor depasi peste 50 de litri pe metru patrat.Adauga un comentariu