Info Turism

VOUCHERE DE VACANTA suplimentate. Valoare mai mare pentru cele din extrasezon

Publicat: 08 oct. 2019
9

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a declarat, astazi, ca, din 2020, romanii vor putea alege ce vouchere de vacante doresc, acestea fiind implementate si in mediul privat.

Voucherele de vacanta se vor da si in mediul privat. Astfel, romanii vor avea de ales intre voucherele de vacanta din sezon si voucherele de vacanta pentru extra-sezon. Valoarea voucherelor de vacanta pentru lunile care sunt in afala sezonului va fi modificata prin OUG, a anuntat ministrul Turismului.

Ministrul Trif a explicat ca extra-sezon inseamna octombrie noiembrie si apriliemai. In aceste luni, voucherele de vacanta vor avea valoarea de 2.080 de lei.

"Oamenii trebuie sa opteze pentru ce tip de vouchere vor sa acceseze pentru anul urmator. In 2019, conform datelor raportate de agentiile care emit vouchere de vacanta, peste 10% au fost emise de catre mediul privat. Am creat posibilitatea si mediului privat sa emita aceste vouchere de vacanta si anume am eliminat toate taxele: CAS, CASS si este doar impozitul pe venit: acel 10%, in rest taxele au fost eliminate astfel ca mediul privat a putut sa ofere aceste vouchere de vacanta si angajatilor", a declarat Bogdan Trif, potrivit Romania TV.

Acesta a adaugat ca in primele sase luni ale anului, valoarea voucherelor de vacanta distribuite a ajuns la un miliard de lei.
Adauga un comentariu