Magazin

Volkswagen va rechema la service 2,64 milioane de vehicule

Publicat: 14 nov. 2013
1

Volkswagen (VW), cel mai mare producator auto european, a anuntat joi ca va rechema la service aproximativ 2,64 milioane de vehicule in intreaga lume, pentru a repara o serie de defectiuni la sistemul electronic si cel de directie, fiind afectate unele dintre cele mai populare modele ale companiei, transmite Bloomberg.

Volkswagen recomanda sa fie folosit ulei mineral la cutiile de viteze cu dublu ambreiaj, in loc de ulei sintetic, la 1,6 milioane de masini si furgonete, a anuntat Michael Franke, purtator de cuvant al companiei germane. Alte 800.000 de SUV-uri Tiguan ar putea avea probleme la sistemul de iluminat si 239.000 de furgonete Amarok ar urma sa fie reparate din cauza scurgerilor de carburant.

Rechemarile la service anuntate luna aceasta de Volkswagen, Chrysler Group LLC, Toyota Motor si Mitsubishi Motors arata problemele aparute de adaugarea tehnologiilor sofisticate noilor modele.

‘Nu este o problema specifica a Volkswagen, este unul dintre lucrurile care se intampla la producatorii auto importanti. Costurile se vor ridica probabil la 20-30 milioane de euro. Costurile ar putea fi partial impartite cu furnizorii de piese auto implicati, dar aceste rechemari fac mai dificila inregistrarea tintelor de profit anuntate de VW’, a declarat analistul german Frank Schwope, de la Nord LB.

Vor fi rechemate la service modelele VW, Audi, Skoda si Seat. China a anuntat joi ca sunt afectate 640.309 de modele in aceasta tara.

In martie, Volkswagen a anuntat ca va rechema la service peste 384.000 vehicule in China pentru a corecta o problema la cutia de viteze. Compania germana sustine ca in cazuri izolate problemele legate de cutia de viteza ar putea provoca intreruperea alimentarii cu combustibil, dar soferii pastreaza controlul si pot opri masina.

In perioada ianuarie-octombrie 2013, vanzarile Volkswagen au crescut cu 3,4%, la 4,88 milioane de vehicule, cu un avans de peste 10% in China, cea mai mare piata a companiei germane, compensand declinul de 5,3% inregistrat in Europa.

Anul acesta actiunile VW au urcat cu 6%, evaluand compania la 82,8 miliarde de euro.

Volkswagen a inaugurat luna trecuta o noua uzina la Ningbo, sud-estul Chinei, la care ar urma sa produca 300.000 de vehicule pe an. La aceasta unitate, cea de a 16-a uzina VW din China, 5.700 de muncitori vor asambla in prima faza modelul Skoda Superb, urmand ca ulterior sa fie introduse in productie si alte modele marcile Volkswagen si Skoda.

Obiectivul strategic al celor de la Wolkswagen este ca pana in 2018 sa devanseze General Motors si Toyota Motor pentru a deveni cel mai mare constructor auto din lume.

SURSA: Agerpres
Adauga un comentariu