International

Volkswagen nu are niciun moment de liniste: Gigantul german s-a lovit de o noua serie de probleme majore

Publicat: 20 sept. 2016
1

Mii de plangeri impotriva producatorului auto german Volkswagen au fost transportate cu camioneta catre instanta din Braunschweig, Saxonia Inferioara, nedispunand de un sistem electronic de depunere a plangerilor pentru procese civile, scrie Bloomberg.

VW se confrunta cu un adevarat val de procese in Germania, unde actiunile sale si-au pierdut mai mult de o treime din valoare in primele doua zile dupa inceperea scandalului legat de manipularea rezultatelor testelor de emisii pe 18 septembrie, ziua de 19 septembrie fiind considerata drept deadline pentru depunerea documentelor, desi avocatii spun ca acesta este doar un deadline imaginar. Procesele anuntate pana acum cer plata unor daune de 10,7 miliarde de euro.

Instanta din Braunschweig a declarat ca va anunta numarul total al acestora in aceasta saptamana. Numarul ridicat al proceselor reprezinta un alt exemplu al dimensiunii scandalului care bantuie VW de un an. Scandalul a fortat producatorul la cel mai amplu recall din istoria sa, penalitatile impuse deja sunt printre cele mai ridicate suferite de vreun producator, iar VW a constituit provizioane masive pentru a absorbi socul. Consumatorii afectati de scandal isi concentreaza acum eforturile asupra autoritatilor de la Bruxelles.

Comisarul european pentru justitie Vera Jourova se va intalni cu Francisco Javier Garcia Sanz de la VW ca parte a campaniei menite sa convinga compania sa le ofere proprietarilor de autovehicule daune semnificative.
Adauga un comentariu