National

Voiculescu acuza de MINCIUNA atat Hotnews cat si pe Basescu si Macovei

Publicat: 28 feb. 2016
1

Dan Voiculescu ii acuza pe Traian Basescu si Monica Macovei ca se folosesc de un site de stiri pentru a raspandi „minciuni”, potrivit carora fondatorul trustului Intact ar beneficia de un regim preferential in Penitenciarul Rahova.

Voiculescu face referire la articolul HotNews.ro, in care se arata, citand o nota interna a Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), ca fondatorul Partidului Conservator a executat atat ore de studiu pentru cele zece carti publicate, cat si ore de munca, in paralel, pretinzand ca are activitati diferite.

Dan Voiculescu a precizat pe blogul personal ca este vorba despre niste „minciuni” si a aratat ca a lucrat trei ore pe zi si a studiat cate doua ore zilnic, in intervale orare diferite, conform programului penitenciarului.

„Vad ca Traian Basescu si Monica Macovei au ajuns in pragul disperarii. Folosesc un site pentru a lansa o noua minciuna bazata pe o asa-zisa ‘norma interna a ANP’ din care ar rezulta ca beneficiez de un regim preferential.

Prima minciuna: ‘Voiculescu a executat ore de munca in paralel cu orele de ‘studiu’ pentru cele zece opere stiintifice’. Raspuns: Minciuna. Conform programului aprobat, am lucrat 3 ore/zi (in intervalul 11.00 -14.00) si am studiat 2 ore, in afara orelor de munca. Asadar, totul este absolut legal”, a notat Dan Voiculescu.

Acesta a contestat si a doua acuzatie, ca ar fi pontat pentru munci pe care nu le-a efectuat niciodata.

„Minciuna. Exista evidente zilnice, clare, cu pontajul, care pot fi verificate de oricine”, a precizat el.

„A treia acuzatie: ‘Voiculescu a muncit 16 ore pe zi’. Raspuns: Minciuna. Conform documentelor oficiale, am lucrat 3 ore/zi, mai putin in zilele de luni cand am efectuat numai 2 ore de lucru/zi.

Pot sa-i asigur, pe toti cei care sunt interesati de acest subiect, ca singurul lucru de care ma bucur in plus este respectul pe care il primesc de la oameni si pentru care le multumesc”, a continuat Voiculescu.

Fondatorul Intact a subliniat ca „adevarata problema este lipsa normelor de aplicare a legii privind executarea pedepselor”, pe care inchisorile le asteapta de un an si jumatate.

„Cine este responsabil pentru intarzierea cu un an si jmatate a adoptarii lor? In niciun caz penitenciarele”, a conchis Dan Voiculescu.

Comentariile sale vin dupa ce HotNews.ro a relatat ca documentul intern al ANP privind problemele constatate in Penitenciarul Rahova, din 29 decembrie 2015, face referire si la situatia lui Dan Voiculescu, condamnat in 2014 la zece ani de inchisoare.

Mai exact, in nota interna se precizeaza ca Voiculescu a reusit sa acumuleze si ore de munca in timpul alocat studiului, ceea ce nu este legal.

Surse citate de publicatia mentionata au spus ca Voiculescu a fost pontat si pentru ore de munca pe care nu le-a executat in realitate niciodata. Toate acestea ridica probleme angajatorului, care in cazul de fata este Penitenciarul Rahova.

Asta pentru ca in Codul Muncii se mentioneaza ca o persoane nu poate fi pontata de doua ori pentru aceeasi actvitate si nici nu poate munci mai mult de opt ore pe zi.

Jurnalistii HotNews.ro au scris ca, daca s-ar lua in calcul cele opt ore de studiu pe zi, cat si cele opt ore de munca, ar rezulta ca Dan Voiculescu ar fi muncit 16 ore pe zi, ceea ce este interzis prin lege.
Adauga un comentariu