Actualitate

Voi i-ati votat, ei va rad in nas! Iata-i pe parlamentarii Iasului care s-au tacanit complet

Publicat: 18 aug. 2015

@ Dupa ce au trandavit trei ani de zile in Parlament, deputatii si senatorii Iasului au ajuns sa o faca de oaie @ Nici mai mult nici mai putin acestia initiaza legi si cer detalii despre proiectele altor regiuni decat Iasul @ In plus, unii au ajuns sa aiba initiative de-a dreptul socante pe care nici chiar ei nu le inteleg pe deplin @

Detalii socante ies la iveala din activitatea unor alesi ai iesenilor. Nici mai mult, nici mai putin, unii parlamentari ieseni au ajuns sa lucreze in beneficiul altora si in niciun caz al celor care i-au trimis in Parlament. Nu au reusit sa faca nimic mai notabil pentru ieseni si judetul Iasi, insa unii parlamentari au ajuns sa aiba tot felul de idei trasnite si care nu ajuta cu nimic iesenii.

De exemplu, liberalul Grigore Craciunescu s-a gandit ca este nevoie disperata ca acvila de pe stema Romaniei sa poarte coroana. Cazul este unul „stringent” pentru Craciunescu, care a cerut parlamentarilor votul pentru acest lucru. Proiectul a fost adoptat in cele din urma. „Readucerea coroanei pe capul Acvilei din stema tarii are un rol moral, educativ si demonstrativ pe de o parte, iar pe de alta parte, dezbaterea publica asupra Stemei Nationale readuce în actualitate valorile si simbolurile pe care le reprezinta. Se cunosc acum mult mai bine provenienta lor istorica, relevanta lor actuala si idealurile la care fac trimitere. Mai multe tari care au ca forma de stat republica au pastrat sau au repus coroana în componenta stemelor lor. Este momentul sa încheiem cu tot ceea ce a însemnat perioada comunista, sa ne asumam trecutul si istoria adevarata”, a sustinut Craciunescu. Deputatul liberal nu se afla la prima abatere de acest gen. Acum o perioada Craciunescu a cerut explicatii in legatura cu situatia transportului în localitatea Baicoi, din judetul Buzau. Parlamentarul s-a aratat nemultumit de faptul ca riveranii de pe DN 1 din Baicoi ce detin masini de tonaj mare trebuie sa circule prin alte zone pentru a nu fi trasi la raspundere de controlorii de trafic. Nu doar Craciunescu are idei trasnite ce nu au nici cea mai mica legatura cu Iasul.

Un alt dinozaur din Parlament, pesedistul Neculai Ratoi, este interesat de viteza internetului din tara. Ratoi nu a contribuit cu nimic pentru iesenii din zona Pascaniului, colegiu pe care il reprezinta. Cu toate acestea, deputatul ajuns la venerabila varsta de 75 ani, isi gaseste timp sa explice detalii tocmai despre viteza internetului. „Daca România este la foarte multe capitole la coada clasamentului, excelam si suntem chiar peste nemti ori britanici la capitolul viteza de internet! Este explicabil, astfel, de ce din România au iesit, în ultimele doua decenii, copii si tineri cu rezultate exceptionale la concursurile de informatica internationale. Românii, popor cu o curiozitate nativa deosebita, cu o mare apetenta pentru noutati si informatii, au fost mai mult decât receptivi la capitolul informatica si inteligenta artificiala. Astfel nu este de mirare ca mai ales conexiunile fixe, care folosesc cablul terestru din fibra optica, sunt preferatele românilor, întrucât au o viteza foarte mare de transmisie a datelor, putându-se, de exemplu, sa se vada un film online în timp real, ca si când l-ai vedea la televizor”, a sustinut Neculai Ratoi in fata colegilor din Parlamentul Romaniei.

Un alt deputat se teme de razboi

Un alt parlamentar din Iasi se teme de vreun conflict militar si a cerut conducerii Parlamentului detalii despre ce presiuni face Rusia asupra Romaniei. Liberalul Costel Alexe, aflat la varsta la care poate fi chemat in armata in cazul vreunei conflagratii, s-a panicat dupa ce au existat speculatii legate de o invazie a armatei rusesti pe teritoriul tarii noastre. Alexe i-a cerut explicatii ministrului Apararii Nationale pe aceasta tema.

„Care a fost natura presiunilor exercitate de Federatia Rusa asupra Romaniei? Considerati ca Romania, care are in constructie la Desevelu o parte a scutului american antiracheta, este vizata indirect de declaratia ambasadorului Federatiei Ruse in Copenhaga? Care sunt masurile pe care le are in vedere Ministerul Apararii pentru contracararea acestor presiuni?”, a mentionat Alexe. Ministrul nu a luat de bune intrebarile lui Alexe, insa a tinut sa-i raspunda.

„Implementarea proiectului de amplasare a sistemului SUA de aparare impotriva rachetelor in Romania se desfasoara conform calendarului aprobat. Sistemul SUA de aparare impotriva rachetelor nu reprezinta o capabilitate ofensiva si nu poate reprezenta o amenintare la adresa unui alt stat, avand in vedere caracterul pur defensiv al acestora”, se arata in raspunsul lui Mircea Dusa, ministrul Apararii. Alexe nu se afla la prima gafa de acest gen. Recent, deputatul de Iasi a dorit sa stie ce se intampla cu casa memoriala a sculptorului Constantin Brancusi. Pana acum nimeni nu a vazut ca Alexe sa se intereseze macar de soarta unor monumente istorice din judetul Iasi, nu sa-si propuna ceva concret pentru reabilitarea lor.

Si uite asa, iesenii i-au trimis in Parlament sa le sustina proiectele, iar acum isi dau seama ca i-au votat degeaba pe multi dintre ei. Peste doar un an si ceva, acesti parlamentari vor veni sa va ceara din nou votul. Ii veti mai vota?
Comentarii
  • De Anghel Stanciu nimic? Parlamentar pe viață, care vrea parlamentul înapoi prin autovotarea de sume exorbitante și nemeritate parlamentarilor? Ce a făcut Stanciu pentru Iași: ZERO! NIMIC!

  • Dar de analfabetul Agrigoroaei – demnitar fara liceu, facut senator de taranii de la Raducaneni, nu se stie nimic? a furat in stanga si in dreapta, a pupat si pupa dosuri si se inghesuie la Bucale de ajunge la o inaltime de 1.90 metri pentru poze langa generalul UNPR, nu se mai stie nimic? l-a luat Vandam la combinatii?

  • mai datile un vot de incredere si in 2016 si vom trai toti ca nababii , ce plm …..
    NESIMTITI SI HOTI SI-AU TRAS SALARII DE 300DE ORI MAI MARI CA SA POATA PLECA IN CARAIBE (SI SA SE INTOARCA DIN CARAIBE CIND O BUCUIMA ADAM ) dar cind isi vor acorda si sporul de dormit pe ei in parlament …….atunci sa ta tii…..NESIMTITII ,JOS CU EI !

Adauga un comentariu