International

Vladimir Putin, noi acuzatii dure la adresa SUA

Publicat: 26 apr. 2015
1

Serviciile secrete americane au avut contacte cu gherila islamista care actiona in Caucazul de Nord, a declarat presedintele rus Vladimir Putin la postul de televiziune Rossia 1.

”Odata, serviciile noastre secrete au detectat contacte directe intre luptatorii de gherila din Caucazul de Nord si reprezentanti ai serviciilor secrete americane in Azerbaidjan’, a declarat liderul de la Kremlin. Putin a adaugat ca, la 10 zile dupa ce aceste date au fost comunicate Washingtonului, serviciile secrete ruse au primit o scrisoare din partea colegilor americani in care se spunea: ‘Am mentinut si vom mentine relatii cu toate fortele de opozitie ruse’.

Din cate se vede, a sustinut Putin, in Occident considerau ca ‘daca cineva actiona pentru a destabiliza principalul rival geopolitic, care pentru ei a fost intotdeauna Rusia, acest lucru ar fi in favoarea intereselor lor’. ‘Dar n-a fost asa’, a subliniat presedintele rus, remarcand ca teroristii se intorc mereu impotriva celor care – din considerente politice sau pentru a solutiona chestiuni geopolitice – ii sprijina.

Putin a mai spus ca, in urma cu 15 ani, ‘lumea a decis ca Rusia va inceta sa mai existe si ca unicul semn de intrebare se referea la momentul in care acest lucru se va petrece si care vor fi consecintele’. In opinia presedintelui rus, sperantele sovieticilor potrivit carora eliminarea barierelor ideologice, odata cu caderea comunismului, va transforma Rusia in parte a lumii occidentale nu s-au justificat. ‘Cu totii aveam iluzii’, a recunoscut Putin, adaugand ca ‘exista interese geopolitice care n-au nimic de-a face cu ideologia’.

Declaratiile sefului statului rus sunt incluse intr-un documentar difuzat de Rossia 1 cu prilejul implinirii a 15 ani de la prima investitura ca presedinte a lui Vladimir Putin.
Adauga un comentariu