Magazin

Viziunea lui Einstein asupra lumii. Ce credea fizicianul despre educatie, politica ori nationalism

Publicat: 07 aug. 2014
1

Albert Einstein a revolutionat fizica, pentru care a primit si un premiu Nobel, in 1921, si a publicat peste 300 de lucrari stiintifice si 150 de lucrari non-stiintifice. Realizarile sale intelectuale si creativitatea de care a dat dovada au facut ca numele lui sa devina sinonim cu inteligenta, genialitatea, potrivit Mediafax.

Iata ce credea fizicianul despre subiecte comune ca politica, bunul simt sau motivatia.

Citeste si Corespondenta dintre Einstein si amantele sale dezvaluie o complicata viata sentimentala a

Despre autoritate
„Natura ne arata doar coada leului, dar nu e niciun dubiu, in mintea mea, ca leul face parte din ea, chiar daca nu se poate dezvalui in fata ochilor nostri pe de-a intregul, din cauza dimensiunilor sale uriase”, i-a scris Einstein lui Heinrich Zangger, relateaza Daily Mail.

Despre scop
„Singurul mod de a scapa de efectul corupator al laudelor este sa continui sa muncesti.”

Despre politica
„Sunt evreu dupa origini, elvetian dupa cetatenie si fiinta umana dupa natura. O fiinta umana care nu e atasata in mod special de vreun stat sau vreo entitate nationala.”

Citeste si Anuntul SOC facut de un fizician de la Cambridge – „Este posibil”

Despre solitudine
„Sentimentele mele puternice de justitie sociala si responsabilitate sociala au contrastat intotdeauna, in mod ciudat, cu lipsa mea pronuntata de nevoie de contact cu alte fiinte si comunitati umane. Sunt, intr-adevar, un calator singuratic si nu am apartinut niciodata tarii mele, casei male, prietenilor mei si nici macar familiei mele, cu intreaga inima. In fata tuturor acestor legaturi, nu am pierdut niciodata simtul distantei si nevoia de solitudine.”

Despre aspectul propriu
„Daca as incepe sa am grija de felul in care arat, nu as mai fi eu insumi…”

Despre motivatie
„Idealurile care mi-au luminat calea si care mi-au redat, de fiecare data, curajul sa infrunt viata cu voiosie, au fost bunatatea, frumusetea si curajul. Scopul trivial al eforturilor umane, posesiunile, succesele exterioare, luxul, mi-au parut intotdeauna demne de dispret.”

Despre educatie
„Scopul [educatiei] este de a antrena indivizi care sa actioneze si sa gandeasca independent si care, totusi, sa vada in servirea comunitatii din care fac parte, principala lor problema in viata.”

Citeste si Dialogul genial dintre Einstein si Tagore: Textul pe care trebuie sa-l citesti!

Despre motivatie
„Niciun lucru de valoare nu se naste din ambitie sau dintr-un simplu simt al datoriei. Mai degraba, aceste lucruri apar din dragoste fata de oameni si fata de lucruri obiective.




Adauga un comentariu