National

Vintu, inca doi ani de inchisoare

Publicat: 02 oct. 2012
1

Sorin Ovidiu Vintu a fost condamnat, marti, de Tribunalul Bucuresti, la doi ani de inchisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Popa, iar Octavian Turcan a primit o pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare, in acelasi dosar.
De asemenea, Alexandru Stoian, soferul lui Vintu, a fost condamnat de instanta Tribunalului Bucuresti la un an si sase luni de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei.
Decizia nu este definitiva, putand fi contestata de cei trei si de procurori la Curtea de Apel Bucuresti.
In 12 octombrie 2010, procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul instantei supreme i-au trimis in judecata pe Sorin Ovidiu Vintu si Octavian Turcan pentru favorizarea lui Nicolae Popa si pe Alexandru Stoian, soferul lui Vintu, pentru complicitate la aceasta infractiune.
Popa a fost condamnat in lipsa la 15 ani de inchisoare, pentru frauda, in anul 2006, alaturi de Ioana Maria Vlas, in legatura cu prabusirea Fondului National de Investitii, in 2000, in urma careia mai mult de 100.000 de romani si-au pierdut banii investiti, iar statul roman, care garantase, a fost obligat sa plateasca circa o suta de milioane de euro compensatii.
La scurt timp de la prabusirea, in mai 2000, a Fondului National de Investitii, Popa a plecat din tara. Aproape doi ani mai tarziu, autoritatile romane au emis pe numele lui un mandat international de arestare.
Procurorii au stabilit, in urma probatoriului administrat, ca in perioada octombrie 2009 – ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vintu ar fi transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, „convenite cu condamnatul Popa Nicolae”, doua transe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.
Comentarii
  • La cit a furat il doare in PU-LÅ la fel ca pe NÅSTASE ei cind ies afarå au cu ce tråi voi råmineti tot in intuneric,foame,frig, si sclavii europi

Adauga un comentariu