Local

Vine iarna, iar drumarii au probleme

Publicat: 23 oct. 2013
1

Directia Regionala de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi are mari probleme legate de contractele cu firmele de deszapezire din zona de sud a regiunii, respectiv judetele Vrancea, Galati si Bacau.

„Nu am reusit finalizarea contractelor cu acele societati care au capacitatea tehnica de a asigura deszapezirea rapida si corecta a drumurilor din judetele respective. Exista impedimente care nu tin de noi. Speram ca pana la sfarsitul saptamanii viitoare sa ajungem la o intelegere”, a declarat Neculai Popovici, sef departament in cadrul DRDP Iasi. Surse din institutie au declarat ca cel care se opune semnarii contractelor este „boss-ul asfaltului”, Dorinel Umbrarescu. „Este cel mai mare «jucator» de pe piata. Si este si singurul din acea zona, singurul cu capacitate tehnica formidabila. Nu accepta conditiile de pret impuse de compania noastra. Va trebui sa ajungem la un compromis, altfel riscam sa avem drumuri inzapezite in cele trei judete. Noi nu avem utilajele necesare acoperirii intregii arii. Asta e”, au sustinut sursele.

Pentru restul Moldovei, cei de la regionala Iasi au declarat ca sunt pregatiti pentru iarna ce se apropie. „Ne-am aprovizionat cu peste 3.600 de tone de sare, cantitate distribuita la subunitatile si sectiile regionalei. La sfarsitul acestei saptamani, va avea loc o licitatie cu privire la achizitionarea de parazapezi. Cu cele pe care le-am cumparat in anii trecuti, avem peste 100 de km de astfel de parazapezi, suficient pentru acoperirea locurilor unde se pot acumula cantitati mari de zapada datorita viscolului. Toate utilajele noastre, cu exceptia unuia din Bacau, distrus intr-un accident rutier, sunt perfect functionale. Avem contracte de service si reparatii cu firme specializate”, a declarat Neculai Popovici. Conform prevederilor meteorologice, in luna noiembrie se asteapta primele zapezi mai abundente. Pana pe data de 21 noiembrie, astfel de fenomene se vor resimti la munte, dupa aceasta data, ninsorile urmand a cuprinde intreaga tara. Pe site-ul DRDP exista posibilitatea verificarii in timp real, prin intermediul camerelor de supraveghere, a starii principalelor drumuri din zona Moldovei. Specialistii ii sfatuiesc pe cei care doresc sa plece la drum sa verifice mai intai cum se prezinta rutele si sa sune la numerele de telefon afisate pe site pentru informatii suplimentare.
Adauga un comentariu