Local

Vila unui senator va fi vanduta la un pret de nimic

Publicat: 09 sept. 2015
1

Pentru ca nu s-a reusit vanzarea uneia dintre casele senatorului Ionel Agrigoroaei, cladirea urmeaza sa fie scoasa la vanzare in urmatoarea perioada la un pret mult mai mic decat cel cu care fusese evaluata. Este vorba despre o casa tip vila in suprafata de 962 metri patrati situata in satul Razboieni, din comuna Tibanesti. Conform unei evaluari facute de Piraeus Bank, cladirea ar valora 46.176 euro si se afla in patrimoniul firmei Aya Sports SRL, patronata ani de zile de familia senatorului Agrigoroaei si trebuie vanduta pentru plata datoriilor societatii comerciale, care se afla de cativa ani in faliment.

Initial, in luna mai a.c s-a incercat vanzarea cladirii la un pret de 32.323 euro, dar nimeni nu s-a aratat interesat sa achizitioneze imobilul. In consecinta, lichidatorul firmei a anuntat ca in perioada urmatoare va organiza 3 licitatii pornind de la 60 la suta din valoarea proprietatii. Daca nici in acest mod proprietatea nu va fi vanduta, se vor organiza inca 3 licitatii pornind de la 50 la suta din valoarea imobilului. Daca nici in acest fel nu se va gasi un cumparator, atunci se va trece la vanzarea bunului imobil prin negociere directa cu un potential cumparator. Reamintim ca toate afacerile senatorului Agrigoroaei sunt in faliment. In urma cu circa o luna, Curtea de Apel Iasi a decis ca averea lui Agrigoraei sa fie executata silit pentru plata datoriilor firmei Aya Sports Deisgn SRL, care sunt in valoare totala 121.353 lei. Magistratii si-au motivat decizia prin faptul ca Agrigoroaei a folosit banii firmei in interes personal.

„Dupa cum rezulta din raportul cauzelor si imprejurarilor care au dus la starea de insolventa, la finele anului 2008 societatea debitoare avea stocuri in valoare de 83.500 lei si disponibil in casa si conturi la banci in valoare de 2.416 lei. Paratul nu a predat administratorului judiciar aceste active si nu a oferit nici o informatie cu privire la destinatia acordata acestora. Prin urmare se constata ca acestea au fost folosite de catre parat in interes personal”, au aratat judecatorii in sentinta mentionata.
Comentarii
Adauga un comentariu