National

Victor Ponta tocmai a facut acest anunt. Vezi ce se va intampla cu Hidroelectrica, Portul Constanta si Aeroporturi Bucuresti

Publicat: 17 mart. 2015
1

Guvernul vrea sa vanda in acest an participatii de pana la 25% la trei companii de stat, Hidroelectrica, Aeroporturi Bucuresti si Portul Constanta, pentru a ajuta bugetul de stat si a stimula investitiile, a declarat marti premierul Victor Ponta.

Guvernul intentioneaza sa vanda participatii de cel putin 15% la Portul Constanta si Aeroporturi Bucuresti, prin intermediul unor oferte publice initiale duale la Bucuresti si Londra, a mai spus Ponta.

Anul trecut, Guvernul a vandut participatii la companiile de utilitati Electrica si Romgaz, in conformitate cu angajamentele asumate in cadrul programului standby cu FMI si Uniunea Europeana.

„Dorim sa continuam aceste oferte publice initiale de succes. Listarile Romgaz si Electrica au fost foarte utile pentru companii si bugetul statului”, a spus Ponta.

Seful Executivului a adaugat ca Hidroelectrica va iesi probabil din insolventa in iunie si va raporta un profit „urias” inainte de listare.
Comentarii
Adauga un comentariu