National

Victor Ponta si vedetele Romaniei si-au trimis copiii la scoli particulare

Publicat: 26 mai 2012
1

Ce au in comun premierul Victor Ponta, fotbalistul Eugen Trica si cantaretul Dan Bittman? Copiii lor sunt colegi de scoala. Pentru ca premierul Romaniei, alaturi de alti parinti cunoscuti au ales invatamantul privat pentru fiii si fiicele lor, chiar din clasa intai. Scoala bucuresteana in care invata acestia are dotari si programe de ultima ora, iar anul de studiu costa 7.000 de euro.

Andrei Ponta este in clasa a III-a si are colegi cu parinti la fel de cunoscuti ca tatal sau. Dan Bittman, solistul trupei Holograf, fotbalistul Eugen Trica, realizatorii TV Robert Turcescu sau Mihai Dedu au ales aceeasi scoala.

Una care nu se compara insa cu o scoala de stat. Avantajele sunt numeroase: de la clase moderne, cu elevi putini, pana la programe si cursuri optionale. Spre exemplu, clasa in care invata Ponta Junior are doar 14 elevi, de care invatatoarea se poate ocupa individual. Pe langa materiile obisnuite, copiii au si cursuri de pian, teatru, fotografie, inot ori echitatie. In plus, scoala le pune la dispozitie un restaurant, dar si un cinematograf.

Asta nu inseamna ca nu sunt si reguli stricte. Spre exemplu, elevii n-au voie cu telefoane mobile in timpul orelor. Copiii le lasa la receptie si le iau inapoi de abia la sfarsitul zilei. De asemenea, uniforma scolara e obligatorie.

Pentru toate acestea parintii scot insa bani seriosi din buzunar. Un an de studiu costa peste 30.000 de lei, adica 7.000 de euro. Daca facem un calcul vedem ca, in total, clasele primare si cele generale urmate la aceasta scoala costa aproape 85.000 de euro.

Nu doar premierul, ci si alti politicieni au ales scoli particulare pentru copiii lor. De la Marian Vanghelie pana la Adriean Videanu, cu totii s-au ferit de invatamantul de stat.
Comentarii
  • LA SCOLILE DE STAT PROSTIMEA SA INVETE RUGACIUNI SI SA FACA MATANII … ALTII SA FACA ECHITATIE, PIAN SI… TEATRU … SA AIBA CE LE SERVI FRAIERILOR CAND LE-OR LUA LOCUL ALORA BATRANI … DE LA PONTA LA VIDEANU SI … RETUR

Adauga un comentariu