National

Victor Ponta scapa din nou. Baroul amana din nou o decizie in cazul excluderii fostului Premier

Publicat: 13 sept. 2016
1
Baroul Bucuresti a amanat din nou o decizie in cazul excluderii lui Victor Ponta. Baroul Bucuresti a amanat luarea unei decizii privind excluderea lui Victor Ponta pana cand instanta va decide daca ordinul dat de ministrul Educatiei privind retragerea titlului de doctor ramane sau nu valabil.
Conform decanului Baroului nu exista un text de lege care sa spuna daca pierderea doctoratului atrage dupa sine si retragerea titlului de avocat. Europarlamentarul Monica Macovei a solicitat, dupa ce Ministerul Educatiei i-a retras fostului premier Victor Ponta titlul de doctor, excluderea ”imediata” a social-democratului din Baroul Bucuresti.
”Ponta nu mai poate fi avocat, pentru ca a intrat in avocatura doar pentru ca avea diploma de doctor in drept, fara sa dea examen. Titlul de doctor i-a fost retras, asa incat nu mai poate ramane nicia clipa in Baroul Bucuresti”, a explicat atunci Monica Macovei. In solicitarea adresata decanului Baroului Bucuresti, Macovei a subliniat ca fostul premier nu mai indeplineste conditiile legale pentru a exercita profesia de avocat, el fiind primit la cerere, cu scutire de examen, pe baza diplomei de doctor in drept.Comentarii
Adauga un comentariu