National

Victor Ponta: PNL, niste NESERIOSI

Publicat: 17 mai 2015
1

Premierul Victor Ponta a declarat ca fostii sai colegi de la guvernare din PNL dau dovada de „neseriozitate” cand contesta Codul Silvic, in conditiile in care si ei au participat la alcatuirea acestui act normativ. Totodata, seful Executivului a subliniat ca este anormal ca fostul ministru al Mediului, Lucia Varga, sa faca lobby in Parlament, ca deputat, pentru a avantaja o companie.

„O doamna deputat PNL, fost ministru, si inca doi, trei deputati s-au intalnit cu o companie privata si se bat in Parlament pentru intersele acelei companii. Am si probe in acest sens. Nu am spus nici despre domnul presedinte, nici despre oamenii din jurul sau ca fac lobby. Ma refer la doamna Lucia Varga. Din pozitiile in Parlament le reprezinta interesele, se bat foarte tare pentru acea cota de piata de 30%, care de fapt se aplica la o singura companie. Si cand te bati cu atata tarie pentru o prevedere legala care ajuta o singura companie, este un lobby ilegitim si un lucru grav”, a declarat premierul Victor Ponta, punctand ca nu considera anormale intalnirile oamenilor politici cu companiile: „Si eu ma vad cu o multime de companii care investesc in Romania, nu este nimic anormal. Anormal este ca in Parlament sa te bati cu obstinatie pentru o prevedere legala care ajuta acea companie. E anormal ca deputat sa nu te bati pentru alegatorii tai si sa te bati pentru o companie”.

„E in neregula sa oprim un Cod Silvic care reglementeaza foarte mult, nu perfect, modul de desfasurare a exploatarii forestiere in Romania si sa te bati atat de tare pentru interesele unei companii. Pana la urma e vorba de responsabilitate politica. PNL, care se lupta impotriva Codului Silvic, trebuie sa raspunda politic si de aceea ii si batem in Parlament”, a adaugat Victor Ponta.

Premierul a mentionat ca a primit o scrisoare de la compania Schweighofer, care a avertizat ca s-ar putea retrage din Romania daca noul Cod Silvic va fi aprobat, dar a dezmintit ca asupra sa s-ar fi facut presiuni din partea diplomatilor austrieci: „Toti ambasadorii la Bucuresti sunt activi in a promova companiile din tarile lor. Eu ma intalnesc des cu ambasadorii si imi spun mereu de compania x, compania y. Nu e nimic anormal. Anormal e ca daca un ambasador roman ar face asta, ar avea dosar a doua zi. Nu am avut niciun fel de amenintari, de presiuni. Am primit o scrisoare pe care cred ca au trimis-o si la presedinte, si la Parlament, dar e normal ca o companie sa-si apere interesele”.

Victor Ponta a mentionat ca Ordonanta de Urgenta privind oprirea exportului de busteni este in dezbatere publica si ca nu va fi adoptata pana nu se va gasi o formula juridica optima, prin care sa se evite eventuale sanctiuni de la Comisia Europeana sau a unui eventual proces international.

„Liberalii au lucrat impreuna cu noi la acest Cod Silvic, iar acum sunt cei mai mari adversari. Eu asa oameni neseriosi, care azi spun da si maine nu la acelasi lucru, nu am vazut. Si ma cam ingrozeste. Daca asta e alternativa, inseamna ca e foarte rea”, a conchis Victor Ponta.
Comentarii
Adauga un comentariu