National

Victor Ponta: Nu bagam nicio taxa pe nicio centrala de apartament

Publicat: 26 aug. 2014
1

Premierul Victor Ponta a declarat marti, in sedinta de guvern, ca guvernul nu intentioneaza sa introduce o taxa pe centrala de apartament, insa vizeaza o „strategie pe termen lung de modernizare a sistemelor de termoficare”.

„A venit domnul Dragnea la mine ca bagam taxe pe centralele de apartament. Nu bagam nicio taxa, pe nicio centrala de apartament sau, nu stiu, poate baga postul de televiziune care a anuntat asta”, a spus premierul in cadrul sedintei de Guvern, referindu-se la postul B1 TV care a relatat marti despre un proiect de lege care ar presupune o taxa de poluare pentru centralele termice de apartament.

Citeste si Taxa pe centrale de apartament, „colectivizarea” romanilor

„Am spus un singur lucru pe care, impreuna cu ministrul Mediului si cu ministrul Dezvoltarii, trebuie sa-l gandim ca pe o strategie pe termen lung. Se discuta si la nivelul UE faptul ca, sigur, exista mai multa eficienta energetica, costuri mai mici, poluare mai putina, atunci cand nu are fiecare om in oras centrala lui, ci atunci cand avem un sistem performant de termoficare. Aceasta este o chestiune pe care sper sa o reusim pe termen mediu si lung. Vreau sa spun foarte clar ca nu intentioneaza acest Guvern sa puna nicio taxa pe nicio centrala de apartament, dar intentioneaza acest Guvern si urmatoarele sa sprijinim modernizarea sistemelor de termoficare in marile orase, acolo unde in continuare se polueaza mult, costa multa, acumulam datorii si suntem inca la un nivel de eficienta energetica extrem de scazut”, a mai spus Ponta.

Citeste si Ponta vs Basescu: Cine minte de fapt?

Publicatia Capital, citand EVZ, a scris ca ministrul Mediului, Attila Korodi, a declarat ca la aceasta ora se poarta negocieri cu Comisia Europeana pentru stabilirea modalitatii de aplicare a acestei taxe.

Taxa ar fi in discutii din 2011, iar 2015 este termenul limita pana cand poate fi amanata.

Citeste si Ghici ce iti aduce centrala termica? TAXA de poluare!
Comentarii
  • Nu ,DEOCAMDATA,DUPA ALEGERI VOM VEDEA,NA_AM VAZUT PRESEDINTE …..,ASA A FOST SI PROPAGANDA PENTRU REPARTITOARESI LA URMA PLARTIM MAI MULT TEVILE DECIT CALDURA LOR.IMBECILII,NE PACALESC SA FIE ALESI,NU VA LASATI PACALITI,ORICUM PLATIM MAI PUTIUN CHIAR CU ACEASTA TAXA LA CENTRALA,DECIT SA MA FURE NISTE MAFIOTI .

Adauga un comentariu