National

Victor Ponta, mesaj pentru Klaus Iohannis

Publicat: 14 dec. 2014
1

Premierul Victor Ponta a declarat, duminica seara, ca spera ca noul Guvern, care va fi prezentat luni Parlamentului pentru votul de incredere, sa lucreze in conditii bune cu presedintele ales Klaus Iohannis, afirmand ca va purta discutii cu acesta in cazul in care se va arata nemultumit de Executiv.

„Presedintele are, prin Constitutie, atributii care tin de politica externa si cred ca domnul Bogdan Aurescu, mai ales ca are un anumit prestigiu si o experienta in domeniu, va lucra foarte bine cu presedintele tarii, pe probleme de politica externa, la fel in domeniul Apararii, domnul Dusa este deja de mult timp in functie. (…)

Presedintele tarii are, prin atributiile sale constitutionale, de lucrat, dincolo de primul ministru, dincolo de Parlament, in special cu ministrul de Externe, domnul Aurescu, care ramane in functie, domnul Cazanciuc la Justitie si domnul Dusa la Aparare.

Citeste si Iata structura si componenta noului Guvern. Dragnea pierde functia de vicepremier

Toti trei sunt ministri cu care eu cred ca domnul Iohannis nu are ceva impotriva, ba chiar sper sa ii aprecieze. Daca va avea ceva impotriva noului Guvern, sunt convins ca trebuie sa discutam si sa rezolvam fara sa ne certam”, a spus Ponta, intr-o emisiune la Romania TV.

Seful Executivului a precizat ca este de acord cu declaratiile lui Klaus Iohannis, referitoare la faptul ca solutia pentru binele Romaniei este ca presedintele, premierul si Parlamentul sa dezvolte o relatie buna de lucru.

„Cu siguranta sunt cu totul de acord cu ceea ce spunea si domnul Iohannis la inceput si anume ca indiferent care este numele presedintelui, numele primului ministru, pentru Romania este bine ca presedintele, primul ministru si Parlamentul sa lucreze impreuna si cred ca, din punctul meu de vedere, aceasta este solutia pentru anii care urmeaza.

Citeste si Previziuni astrologice pentru Traian Basescu, Klaus Iohannis si Victor Ponta in 2015

Si sa nu se mai certe la televizor, sunt total de acord, pentru ca avem experienta celor zece ani in care presedintele s-a certat fie cu primul ministru Tariceanu, dupa aceea a fost o relatie la inceput mai buna, ulterior mai tensionata cu domnul Boc, dupa aceea cu mine (…) De asemenea, sunt de acord cu ce a spus domnul Iohannis ca romanii nu vor toata puterea intr-un singur loc, domnia sa se referea la PSD, eu cred ca e valabil pentru toata lumea, nu doar pentru PSD”, a declarat Victor Ponta.

El a spus ca nu a mai discutat cu presedintele ales de cand l-a sunat in noaptea de 16 noiembrie pentru a-l felicita pentru castigarea alegerilor prezidentiale, insa a precizat ca vor discuta dupa depunerea juramantului de catre acesta.

Citeste si SURSE – Masura luata in PSD: Persoanele urmarite penal se suspenda automat din partid

„Nu am avut ocazia sa mai discut cu Iohannis dupa noaptea alegerilor, domnia sa a fost plecat si sunt convins ca, pana isi preia functia, mai putine sunt oportunitatile. Imediat dupa ziua de duminica (21 decembrie n.r.) cu siguranta ca voi discuta cu presedintele Romaniei, pentru ca ne obliga pana la urma Constitutia sa colaboram in foarte multe domenii, pornind de la domenii importante, aparare, externe, securitate nationala, pana la lucruri sa zic formale, dar importante”, a afirmat primul ministru.
Comentarii
Adauga un comentariu