National

Victor Ponta, despre numarul refugiatilor care urmeaza sa fie primiti in Romania

Publicat: 23 sept. 2015
1

Premierul Victor Ponta a declarat miercuri, la Palatul Parlamentului, in legatura cu numarul de refugiati ce urmeaza sa fie primiti de tara noastra, ca numai dupa ce se va lua o decizie politica de catre Consiliul European se vor lua masurile ce se impun in acest sens. Astazi va fi Consiliul European, la Bruxelles, la care participa presedintele. Dupa care, din punct de vedere tehnic, trebuie vazute toate prevederile deciziei JAI si o sa ne pregatim ca o tara civilizata, europeana. Insa, haideti sa vedem deciziile politice din aceasta seara, dupa sedinta Consiliului European”, a afirmat Ponta, la Palatul Parlamentului.

Vezi si Ce parere are Gabriela Firea despre motiunea PNL?

Intrebat daca Romania este pregatita si pentru eventuale sanctiuni in cazul in care refuza numarul de refugiati impus, Ponta a spus ca este o decizie pe care nu poate sa o ia de unul singur. „Este o decizie pe care nu pot sa o iau singur. S-a discutat totul in cadrul CSAT, o sa discutam atunci cand o sa avem o decizie, nu e o chestiune pe care o anunt eu azi. Haideti sa vedem ce se intampla azi la Consiliul European. E o problema atat de importanta incat nu trebuie sa avem pareri de premier, e o problema in care trebuie sa existe opinia Romaniei si pana acum am fost coordonati pe tema aceasta si trebuie sa fim si in continuare”, a punctat Ponta. Intrebat daca trebuie convocata o noua sedinta a CSAT, Ponta a spus ca, in opinia sa, o „consultare” ar fi suficienta.
Comentarii
 • Nu vad de ce rost au aceste stiri, din moment ce cetatenii Romaniei si presedintele Romaniei NU au dreptul de a decide. Asistam la dictatura unor indivizi din alte tari si trebuie sa facem ceea ce ni se dicteaza impotriva vointei noastre.
   
  Ce rost mai mare CONSTITUŢIA ROMÂNIEI ???
   
  CONSTITUŢIA ROMÂNIEI
  ARTICOLUL 1
  (1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
   
  Unde este INDEPENDENTA, din moment ce Romania este obligata sa faca ceva impotriva vointei Romaniei???

Adauga un comentariu