National

Victor Ponta chemat in fata conducerii Baroului Bucuresti in urma solicitarilor de a-l exclude din profesia de avocat

Publicat: 23 aug. 2016
1
Fostul premier, Victor Ponta, este asteptat miercurea viitoare in fata conducerii Baroului Bucuresti. Membrii Consiliului Baroului Bucuresti au decis sa amane pentru saptamana viitoare discutia privind cererea depusa de europarlamentarul Monica Macovei de excludere a lui Victor Ponta din avocatura, dupa ce acestuia i s-a retras titlul de doctor. Potrivit lui Ion Dragne, decanul Baroului Bucuresti, sunt asteptati atat fostul premier, Victor Ponta, cat si europarlamentarul Monica Macovei. Intr-o postare pe pagina de socializare, europarlamentarul s-a aratat deschisa pentru a participa la sedinta Consiliului Baroului Bucuresti.
„Astazi, Consiliul Baroului Bucuresti discuta solicitarea mea, si alte doua solicitari similare, de a-l exclude pe Victor Viorel Ponta din profesia de avocat. Daca membrii Consiliului Baroului ma vor invita, ma voi duce sa sustin cererea, respectiv aplicarea legii si a principiului simetriei juridice”, a scris aceasta pe pagina de Facebook. Monica Macovei a cerut decanului Baroului Bucuresti, printr-o solicitare scrisa, excluderea lui Victor Ponta din avocatura, invocand faptul ca acesta a dobandit calitatea de avocat fara examen, ca titular al diplomei de ‘doctor in drept’, titlu care i-a fost retras.
„Va solicit excluderea imediata din Baroul Bucuresti a domnului Victor Viorel Ponta, intrucat acesta a dobandit calitatea de avocat fara examen, ca titular al diplomei de ‘doctor in drept’. Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educatiei, pe baza deciziei definitive ca lucrarea a fost plagiata, astfel incat domnul Ponta nu mai indeplineste conditiile legale pentru a exercita profesia de avocat”, afirma Monica Macovei in solicitarea adresata decanului Baroului Bucuresti.Adauga un comentariu