National

Victor Ponta arunca BOMBA: Un nou jaf national care se afla in plina desfasurare – „Codex Aureus”!

Publicat: 17 oct. 2016
1

Victor Ponta a rabufnit din nou la adresa tehnocratilor din guvernul condus de Dacian Ciolos. Fostul premier lanseaza o ipoteza incendiara si anume ca tehnocratii ar pregati ”tunul mileniului”. El vorbeste despre un posibil ”jaf national aflat in plina desfasurare Codex Aureus”.

‘DUPA „CUMINTENIA PAMANTULUITEHNOCRATII PREGATESC „TUNUL” MILENIULUI ?

Vreau sa va prezint in continuare cat mai clar si detaliat un nou posibil caz de jaf national care se afla in plina desfasurare – „Codex Aureus„! Pentru ca acum putem vorbi cu adevarat de o strategie bine pusa la punct – „pas cu pas”!

Deci Guvernul „Tehnocratilor” a dat in final 11 milioane de Euro bani publici pentru o opera de arta evaluata oficial la 5 milioane de Euro – asa s-a acoperit si faraonica operatiune de publicitate pentru Dacian Ciolos ( ca tot nu vrea sa faca politica)!

Nu va faceti griji – pana in 2019 nici DNA nici altcineva nu va investiga penal acest caz – dupa mai vedem.

Oricum faptul ca s-au facut de ras ramane ca proba a „competentei” si proiectelor „care trebuie continuate”!

Insa Romania inca mai detine opere de arta mult mai valoroase decat „Cumintenia Pamantului” – si ma gandeam cand vor fi si acestea „atacate„? Normal, pe final de mandat al „Tehnocratilor” .

Asa ca o stire recenta mi-a atras imediat atentia : Raluca Pruna (asistenta Monicai Macovei) a fost prinsa „dand tarcoale” la Alba Iulia !!! Cica sa o vada pe sotia Premierului Ciolos la un spectacol- dar sa vada si ce mai face „Codex Aureus”, de ce nu se retrocedeaza mai repede!

Pentru cei care cunosc mai putin despre cea mai importanta si valoroasa piesa artistica, stiintifica si istorica aflata (inca) in patrimoniul Romaniei aveti cateva date mai jos :

Pentru aceasta colectie unica si de o valoare aproape inestimabila „batalia” a inceput inca din perioada 1998-99. Si cum Statul Roman a refuzat sa o retrocedeze a fost actionat in judecata la CEDO de catre pretinsii proprietari – reprezentati de ….. ati ghicit Monica Macovei ( in calitatea sa de Prima Coada de Topor impotriva tarii noastre)! S-a retras din proces in 2004 ca sa devina Ministru al Justitiei pusa de Basescu– in aceasta calitate a introdus in Legea 247/2005 articole de natura sa ajute la retrocedarile operelor de arta aflate in patrimoniul national.

Este adevarat ca in 2012 CEDO a condamnat Romania – insa nu la retrocedare ci la plata unei despagubiri de 15.000 euro/ iar „Codex Aureus” a ramas in posesia Statului Roman .

In 20 Septembrie 2015 ANRP transmite decizia legala conform careia SE RESPINGE CEREREA DE RESTITUIRE ! Am fost informat de conducerea ANRP si i-am felicitat pentru aceasta decizie luata in interesul Romaniei.

Iata insa ca au fost adusi la guvernare „Tehnocratii” / iar la Ministerul Justitiei a ajuns asistenta Monicai Macovei – care evident vrea sa duca mai departe treaba neterminata de „Maestra” ei ; dupa care sa plece inapoi la Bruxelles multumita.

Asa ca acum intelegeti interesul subit al Ministresei Pruna pentru „Codex Aureus” – tocmai cand se judeca la Curtea de Apel Alba Iulia contestatia impotriva deciziei ANRP! Asa ca sa nu va mirati daca o sa ne trezim ca apare o decizie prin care opera ajunge la „mostenitori” .

Si atunci va incepe noua campanie de donatii publice „Sa rascumparam Codex Aureus” / iar daca nu se strang banii se aloca de la Bugetul de Stat printr-o noua Ordonanta de Urgenta data de fostul si viitorul Prim Ministru Dacian Ciolos. Metoda e deja cunoscuta.

Acum intelegeti de ce Ciolos nu o poate demite pe Pruna? Si intelegeti de ce trebuie sa ramana Ciolos Prim Ministru cu sprijinul Alinei si Clotildei???

Daca ati inteles si nu sunteti de acord veniti pe 11 Decembrie si votati contra lor – altfel sa nu va plangeti ! Si vom spune „Ghinion„.’, e mesajul lui Victor Ponta.
Adauga un comentariu