Actualitate

Vezi reactia unui fost ministru al Educatiei in scandalul de la Cuza!

Publicat: 18 mart. 2013
1
Interpelat de reporterii Cotidianului Buna Ziua Iasi, Liviu Marian Pop, fost ministru interimar al Ministerului Educatiei Nationale considera inacceptabila decizia universitatii iesene de a reduce salariile angajatilor, fara a consulta sindicatul.
„Este inacceptabil ca orice alta institutie, fie ca vorbim de una privata, fie de una publica, de a nu-si consulta angajatii sau sindicatul atunci cand vine vorba de masuri ce vizeaza reducerile salariale. Este complet anormal sa nu se intruneasca cele doua comisii, paritara si de dialog social, deoarece acest lucru poate fi foarte usor rezolvat in instanta, de catre sindicalisti si cu efecte colaterale. Totusi, este de apreciat ca, in ultima clipa, conducerea universitatii iesene a decis sa discute cu sindicalistii pe aceasta tema”, a declarat, in exclusivitate pentru Buna Ziua Iasi, Liviu Marian Pop, fost ministru interimar al Educatiei.Comentarii
  • Si daca se intalnesc cele doua comisii, ce? Jocurile sunt facute. S-au taiat salariile la data de 14 martie, s-au intalnit decanii sa semneze la data de 15 martie si s-a emis o circulara cu data de 1 martie in care angajatii sunt anuntati ca li se micsoreaza veniturile. Este clar ca Instanta poate rezolva aceasta problema care este cu totul in afara legii.

Adauga un comentariu