Local

Vezi lista cu vamesii concediati dupa testarea profesionala – FOTO

Publicat: 29 iul. 2011

@ Lista cu vamesii care vor fi concediati a fost facuta publica @ Departajarea in urma testarilor profesionale s-a facut si la 0,05 puncte @ Multi vamesi cu note mari vor fi trimisi acasa

Restructurarile din structurile subordonate Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) fac victime si printre angajatii bine pregatiti profesional. De la Directia Regionala pentru Accize si Operatiuni Vamale (DRAOV) Iasi vor fi trimisi acasa unii salariati care au obtinut la testarea profesionala note peste 9,50. Motivul il reprezinta faptul ca persoanele care raman in sistem au obtinut note mai mari, iar concedierile sunt dispuse in functie de mediile obtinute. „Se poate remarca faptul ca si colegii respinsi la examen, cei care urmeaza sa fie concediati, au obtinut note mari. Nivelul ridicat al notelor se explica prin faptul ca testarea a inclus doar cunostinte juridice cu care inspectorii vamali deja operau, deci nu a fost nevoie sa invete ceva nou pentru examinare”, a explicat Liana Barbu, purtator de cuvant al DRAOV.

Concediati cu media 9,50 la testare

Conducerea Autoritatii Nationale a Vamilor a anuntat ca din regionala Iasi, care include sase judete din Moldova, vor fi reduse 115 posturi. Dupa primirea preavizelor, angajatii din vama au optat pentru posturile pentru care vor sustine concurs si asa s-a ajuns in situatia in care, din cauza concurentei, unii inspectori au fost respinsi la testare, desi au obtinut note peste 9.50. La Compartimentul Drepturi Vamale, de exemplu, pentru singurul post de inspector principal s-au inscris la concurs Dan Gabriel Beschea si Mihaela Alexandru. A fost admisa Mihaela Alexandru, notata cu 9,2 la testarea scrisa si cu 10 la interviu, iar Dan Beschea va fi concediat, desi a obtinut 8,8 la proba scrisa si 10 la oral. In Compartimentul Control Ulterior, Liviu Ignat a picat examenul cu media 9,55, iar la Albita ultima medie de promovare a fost 8,60.

Departajare la 0,05 puncte

Din aparatul propriu al Directiei Regionale vor fi concediate cinci persoane, iar de la Compartimentul Control Ulterior, una singura. La birourile vamale, cea mai mare reducere vizeaza Albita, de unde vor fi concediati 11 angajati. De la Sculeni, sase persoane se afla pe „lista neagra”. La Biroul Vamal Sculeni s-a inregistrat si o absenta de la examen, Stefan Octavian Birsan alegand sa nu se mai prezinte la proba orala dupa ce a fost notat cu 6 la scris. In schimb, lupta a fost foarte stransa, iar departajarea s-a facut la sutime de punct. Testarea profesionala a constat in doua probe, fiecare notata cu cate 100 de puncte, echivalentul notei 10. Pentru posturile de la Sculeni, Daniela Antoanela Pricop a fost admisa, cu 183 de puncte, iar Paula Bocanetz a picat examenul pentru ca a adunat cu un punct mai putin. Altfel spus, departajarea dintre cele doua colege a fost determinata de 0,05 puncte. Situatii similare s-au intalnit in aproape toate birourile vamale, la Siret ultima medie de admitere fiind 8, iar prima persoana respinsa fiind notata cu 7,95.
Comentarii
  • Daca a luat Prepelita si cu Faifer examenul, ori s-a copiat, ori s-a manarit, ori s-a intamplat o minune si s-au detesptat peste noapte aceste bipede cu mintea de gaina stata la soare. Astia doi nu stiu sa deschida bine un computer, sa inchege o fraza mai lunga. Bine Prepelita(sincer, numele i-a fost predestinat dupa figura) e expert la amenintat daca nu ii dai cat crede el de cuviinta( parca fusese si un mic fum acum cativa ani despre asta, dar s-a stins repede).

  • au plecat si nulitati…dar din pacate si buni profesionisti…e de remarcat cum s-au ,,desteptat ” unii la proba orala…

  • Eram siguri ca focsa cu pilele sora-sei ia examenul.. deh, are omul apartament pe dealul de la penitenciar, trebuie platit… are rate…trebuie sa fie vamesi si el si nevasta-sa pana ii ia dracu’

  • Ce nume de tara.noi au astia care lucreaza la politia de frontiera =)))))))) tara.ni crescuti la tara si is mari jmecheri ca is politisti de frontiera , sa va ba.g pu.la in gu.ra de rapa.nosi si tara.ni de la ta.ra ce sunteti !!!! O zi placfuta va doresc! 🙂

  • OARE D.N.A. NU SE AUTOSESIZEAZA CU PRIVIRE LA „CONTESTATIILE” CU CINTEC ( a se citi plicuri cu bani ) CARE AU AVUT LOC ?
    CRED CA VOR AFLA F.F.F. MULTE LUCRURI INTERESANTE

  • Domnilor de la *****, va rog sa nu publicati lista cu cei care au luat si mai iau shpaga. Va multumesc.
    Eugen Butur, securistul fara de umor.

Adauga un comentariu