Eveniment-Social

Vezi cum se va circula in centru dupa finalizarea ansamblului Palas – VIDEO

Publicat: 12 apr. 2011
1

@ Reprezentantii complexului Palas au comandat un studiu de trafic pentru decongestionarea traficului rutier de pe strazile Sf. Lazar, A. Panu si Palat @ Studiul va fi prezentat in comisia de circulatie din cadrul primariei @ Cert este ca parcarea subterana cu 2.500 locuri va debloca cu mult traficul rutier din zona @ Numai parcarea a costat 50 milioane euro @ „Pe str. Sfintii Constantin si Elena circulatia se va face în sens unic, fiind destinata doar intrarii vehiculelor cu marfa, care vor aproviziona magazinele din Palas. Pe cele trei strazi care inconjoara complexul va fi interzisa parcarea. Se interzice si parcarea autovehiculelor în Piata Palatului Culturii. Va fi permis accesul numai pentru autocarele cu turisti”, a declarat Lidia Gaiginschi, director al proiectului privind studiul de trafic

Un studiu de trafic intocmit de specialisti ar putea pune pe picioare traficul rutier infernal din Iasi. Odata cu finalizarea ansamblului Palas, circulatia rutiera va suferi o serie de modificari in zona complexului multifunctional. Asta reiese dintr-un studiu de trafic realizat de Lidia Gaiginschi, cadru didactic la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi. Modificari in trafic vor fi pe strazile Sf. Lazar, A. Panu si Palat. Totul pentru decongestionarea traficului. Astfel, va fi instaurat sens unic pe str. Sfantul Lazar, dinspre Podu Ros pana la intersectia cu str. Smardan. In aceste conditii, soferii care vin dinspre A. Panu au acces in Palas sau spre Smardan.
Pentru fluidizarea traficului este propusa si amenajarea unui sens giratoriu la intersectia Sf. Lazar – Palat. In Palas va fi creata o strada cu dublu sens, care va lega arterele Sf. Lazar si Smardan de str. Palat, cu restrictie de viteza de 30 kilometri pe ora. Pe arterele A. Panu si Palat se va pastra sensul dublu. Studiul va fi supus aprobarii in cadrul Comisiei de Circulatie de la primarie, in cursul zilei de joi.

Se largesc strazile

Conform studiului, strada Palat urmeaza sa fie largita cu cate o banda pe ambele sensuri. Va fi mentinuta circulatia in ambele sensuri pe artera Smardan, prin accesul din complexul multifunctional. „Pe str. Sfintii Constantin si Elena circulatia se va face în sens unic, fiind destinata doar intrarii vehiculelor cu marfa, care vor aproviziona magazinele din Palas. Accesul se va face din Sf. Lazar. Pe cele trei strazi care inconjoara complexul va fi interzisa parcarea. Masinile vor fi preluate de parcarea din complex. Se interzice si parcarea autovehiculelor în Piata Palatului Culturii. Va fi permis accesul numai pentru autocarele cu turisti, precum si amplasarea unei statii de taximetre. Organizarea circulatiei rutiere si pietonale dupa inaugurarea ansamblului Palas se va face gradual, pentru a rezolva fluenta traficului”, a declarat Lidia Gaiginschi, autorul studiului de trafic.

Se rezolva problema parcarilor

Gratie celor 2.500 locuri din ansamblu, problema parcarilor din zona centrala va fi rezolvata. Deja o parte din parcarea subterana pe cinci nivele a fost data in folosinta unor chiriasi. Aceasta, care va avea o utilitate publica, deserveste componentele ansamblului urbanistic, precum si toate zonele limitrofe Palasului. Ea este prevazuta cu lifturi si trotuare pietonale rulante pentru acces rapid. A fost implementat si un sistem de management al parcarii pentru monitorizarea traficului. Reprezentantii Palas au precizat ca echipamentele anti-incendiu sunt de ultim moment, aceeasi situatie fiind intalnita si la instalatiile de ventilatie si de masurare a noxelor. Parcarea de la Palas este o componenta esentiala a complexului. Numai in aceasta lucrare s-au bagat 50 milioane euro, investitia totala depasind suma de 260 milioane euro.
Adauga un comentariu