National

Vezi cum s-au impartit prefecturile – surse

Publicat: 08 mai 2012
1

Surse din cadrul USL au declarat, pentru gandul, ca s-a stabilit schema de impartire a prefecturilor intre cele trei partide ale Uniunii.

In judetele unde exista presedinti de Consilii Judetene de la PSD, Alianta de Centru Dreapta (PNL-PC) a primit dreptul a face nominalizari pentru functia de prefect. Alianta de Centru-Dreapta va propune prefecti pentru 18 judete plus municipiul Bucuresti. Decizia finala in privinta persoanelor nominalizate de liberali si conservatori urmeaza sa apartina premierului Victor Ponta, dupa ce consulta organizatia teritoriala a pesedistilor.

PSD va nominaliza candidati pentru functia de prefect in 23 de judete, majoritatea fiind din Ardeal si Banat.

„PSD va avea foarte multi prefecti in zona Ardealului si Banatului. Asta ne ajuta sa intarim scorul partidului si in aceste judete, unde in ultimii ani am pierdut batalia electorala„, au precizat, pentru gandul, surse social-democrate.

Victor Ponta a trezit nemultumirea baronilor care au fost nevoiti sa accepte ca in judetele pe care le conduc prefectii vor fi desemnati de liberali. Ei au cerut totusi garantii de la centru ca au drept de veto in cazul prefectilor numiti de la liberali pentru a nu aparea tensiuni in teritoriu.

„Initial nu am fost de acord ca PNL sa nominalizeze prefectul, dar in cele din urma datorita garantiilor pe care le-am primit am acceptat”, a declarat, pentru gandul, un presedinte de Consiliu Judetean de la PSD.

Chiar daca nu au obtinut paritatea la impartirea functiilor de prefect, liberalii sustin ca au cedat deliberat pentru a obtine prefectura Bucurestiului. Social-democratii spun insa ca au cedat intentionat aceasta prefectura.

„Rolul prefectului este mai redus in Bucuresti, decat in celelalte judete ale tarii. La Bucuresti il avem si pe Sorin Oprescu, care este mai vizibil decat prefectul”, spun social-democratii.

Sursa: gandul.info
Adauga un comentariu