Eveniment-Social

Vezi ce rezultate au obtinut liceenii ieseni dupa solutionarea contestatiilor la Bac

Publicat: 12 iul. 2013
1

@ Ieri, liceenii ieseni care au depus contestatii la notele obtinute la Bacalaureat au aflat rezultatele finale @ La nivelul judetului Iasi, procentul general de promovabilitate a crescut la 68,18 la suta @ Initial, la nivelul judetului Iasi s-au inregistrat 12 note de 10, insa acum, inca o eleva de la Colegiul National a reusit sa obtina o nota maxima
 
Dupa solutionarea contestatiilor, procentul de promovabilitate la examenul de Bacalaureat la nivelul judetului Iasi a crescut la 68,18 la suta. „Procentul general final de promovare este de 68,18 la suta, cu o crestere care ne bucura, pe care o asteptam, dar care nu schimba semnificativ procentul initial. S-au modificat note in plus, dar si in minus, semn ca in momentul in care se opteaza pentru contestatie, candidatul trebuie sa evalueze atent propria prestatie, raportat la baremul de corectare. Fara o analiza detaliata, in acest moment presupunem ca au fost elevi cu note mai mari de patru, care au obtinut note peste cinci, care pot asigura promovarea, asa cum si unii din cei care obtinusera medii sub sase se regasesc acum pe lista candidatilor promovati. Alte segmente de note contestate sunt cele intre opt si noua. In acest caz, candidatii au vizat obtinerea unor rezultate mai bune, necesare pentru traseul universitar ulterior, in conditiile unei concurente mari la anumite facultati”, a precizat prof. dr. Camelia Gavrila, sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ). De mentionat ca, defalcat, din cele 1.245 de note contestate, modificate in minus au fost 204, note modificate in plus – 212, note peste cinci scazute sub cinci – 18.
A doua sesiune a examenului de Bacalaureat din 2013 va avea loc în perioada august – septembrie, înscrierile fiind programate din 15 pâna pe 19 iulie. Concret, intre 19 si 20 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba româna, între 19 – 21 august – evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în Limba materna, 20 – 21 august – evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala si în 22 – 23 august – evaluarea competentelor digitale. Din 26 august vor începe probele scrise, prima testare fiind la limba si literatura româna, urmata în 27 august de cea pentru limba si literatura materna, 28 august – proba obligatorie a profilului si 30 august – proba la alegere a profilului si specializarii.

VEZI AICI REZULTATELE FINALE LA BACALAUREAT 2013 IN JUDETUL IASI
Comentarii
Adauga un comentariu