Eveniment-Social

Vezi ce rezultat fabulos a obtinut la un concurs national o tanara profesoara din Iasi – FOTO

Publicat: 23 iul. 2013

@ Ieri, Ministerul Educatiei Nationale a publicat rezultatele preliminare la cel mai important concurs pentru cadrele didactice @ Cu toate ca mai bine de jumatate dintre candidati au picat cu note jenante, o tanara profesoara din Iasi a reusit sa obtina un rezultat extraordinar 

Ieri au fost publicate rezultatele preliminare ale rezultatelor la examenul de definitivat 2013. Potrivit Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Iasi, procentul de promovare este de 49,19 la suta, inainte de contestatii. S-au inregistrat 38 de note cuprinse intre sapte si opt (in conditiile in care nota minima de promovare este opt – n.r.), 25 de note sub cinci si o nota de 10, la disciplina istorie. „La unele discipline, procentul de promovare este bun, cum ar fi limba romana, consiliere psihopedagogica, psihopedagogie speciala, iar la alte discipline, rezultatele sunt mai modeste, mai precis la educatie muzicala, educatie fizica sau chimie unde, niciunul dintre cei trei candidati nu a obtinut o nota peste opt. Examenul de definitivare in invatamant este, cu siguranta unul foarte serios sI care trebuie pregatit din timp. Nota opt reprezinta un prag ridicat, greu de atins pentru profesorii fara multa experienta la catedra, mai ales din cauza celor trei puncte alocate subiectului de metodica. Astfel, este posibil ca o teza cu punctaj mare la subiectele de specialitate sa nu fi obtinut nota opt din cauza subiectului de metodica”, apreciaza reprezentantii ISJ.

O tanara profesoara din Iasi a reusit sa obtina un rezultat extraordinar 
 
In ciuda faptului ca rezultatele la examenul de definitivat au generat nemultumirea reprezentantilor Inspectoratului Scolar, iata ca au existat si profesori care reprezinta Iasul cu cinste. Este si cazul Laviniei Besliu, absolventa a Facultatii de Istorie, din cadrul Universitatii Alrxandru Ioan Cuza (UAIC) in 2008 si cu un masterat in domeniu. Aceasta, in prezent profesor de Istorie la Colegiul Richard Wrumbrand, a reusit sa obtina nota maxima – ZECE. Ea are si o poveste de viata aparte, dedicandu-se si unor proiecte de suflet, cum ar fi „Tineri pentru Misiune” (TPM) – Iasi. Ea s-a alaturat echipei in anul 2005, cand se afla in localitatea natala pentru o colaborare cu biserica. Doi ani mai tarziu, aceasta a calatorit pentru prima data in Tunisia, impreuna cu un grup de istorici si studenti. Din toamna anului 2011, a inceput sa lucreze cu echipa Tineri pentru Misiune, in cadrul unui proiect care se focalizeaza pe Nordul Africii si pe Tunisia.

Sefa ISJ: „E posibil sa apara o criza a profesorilor”

Dincolo de toate acestea, inspectorul general, prof. dr. Camelia Gavrila, s-a declarat nemultumita de procentul obtinut la nivelul judetului, dupa acest examen. Aceasta a tinut sa arate, in acest context, ca inspectorul a tinut sa traga un semnal de alarma si a precizat ca atata timp cat procentul tinerilor care reusesc sa obtina definitivatul este din ce in ce mai mic, ar putea interveni o situatie asemanatoare cu cea din sistemul medical, unde, pe fondul plecarii medicilor rezidenti in strainatate, a aparut o criza acuta de personal calificat. „Vorbim de un procent modest al promovarii examenului la Iasi. In acest context, notele mai mici ridica un semn de intrebare! Avem nevoie de tineri care sa se stabilizeze in invatamant. Sunt ingrijorata de faptul ca procentul tinerilor care au reusit sa promoveze acest examen este foarte scazut. Avand in vedere faptul ca, in sistemul de sanatate, prin plecarea a foarte multi medici rezidenti in strainatate, a aparut o criza de personal, acelasi lucru se poate intampla si in invatamant. Totusi, vorbim de putin peste 300 de candidati care au participat la concurs, multi dintre ei renuntand la a mai sustine proba scrisa. Sunt si foarte multe note cuprinse intre 7 si 8 si aici vor fi multe contestatii. Trebuie sa luam in calcul si ca fost introdusa nota 8 ca prag minim de promovare a examenului. Totusi, notele se justifica si prin slabele cunostinte pe care le-au avut candidatii la nivel de metodica si didactica, elemente foarte putin abordate si in universitati. Este un moment de reflectie si pentru cei care au participat la examen. In acelasi timp, totusi, vorbim de un sistem in care salarizarea este precara si poate ar trebui ca pragul de nota 8 sa fie introdus, undeva, la concursurile pentru obtinerea gradelor didactice”, a sintetizat Gavrila.

REZULTATELE COMPLETE OBTINUTE DE CANDIDATII IESENI LA EXAMENUL DE DEFINITIVAT 2013.
Comentarii
  • Extraordinar!!! De cand, domnilor, nota zece a devenit „fabuloasa”? Eu am obtinut zece la definitivat acum aproape 40 de ani, in conditiile in care, pe atunci, acest examen avea regim de concurs. Se putea intampla sa obtii nota 9,60. dar sa nu fii declarat promovat. Nu masi exagerati.

  • mare rahat,parca a castigat J.O. toti ar trebui sa fie pregatiti,dar la scoala care se face in ziua de azi…mare lucru sa vezi un 6!!!sa o pupe in c.ur nichita de dorohoi impreuna cu familia si acolitii lui!

  • ce aud? Sunteti INVIDIOSI?????????Ce vreti sa spuneti? aceasta profesoara chiar merita… eu daca as fi in locul vostru as tacea si nu as critica pe nimeni cand veti ajunge la nivelul ei atunci ma zic…… daca ati fi participat la una dintre ore dumneaiei si sa vedeti cum preda si cu ce ”pofta” vorbeste momente istoricede putini stiute… am cunoscut-o personal…… cum am mai spus : can ajungeti la nivelul ei ne auzim….yhe leogue khitne pagal hai…. OYE OYE

  • O profesoara eminenta si o sufletista! Jos palaria!

    P.S. Cine n-o cunoaste ar face bine sa nu comenteze doar pentru a se baga in seama!

Adauga un comentariu