Eveniment-Social

Vezi ce implanturi si-au facut femeile cu bani din Iasi. Nu exista riscuri majore

Publicat: 17 sept. 2013
1

@ „Implantul se introduce sub piele, pe partea interioara a bratului. Inserarea acestuia se face cu anestezie locala si dureaza cateva minute. Asigura o protectie de 3 ani impotriva sarcinii, dupa care obligatoriu trebuie indepartat”, a spus dr. Madalina Nour, purtator de cuvant la Maternitatea Elena Doamna din Iasi

Implanturile contraceptive sunt inca o noutate in Iasi si chiar la nivelul intregii tari. Totusi, sunt femei care dispun de o situatie financiara buna si isi permit sa achizitioneze un astfel de implant. Medicii recunosc ca numarul iesencelor care au apelat la aceasta metoda este mic. Implantul contraceptiv ofera trei ani de zile protectie impotriva sarcinii. Implanonul, implantul contraceptiv, nu se gaseste inca in farmacii, iar pacientele care au apelat la aceasta metoda si l-au procurat singure.

„Implanonul este de marimea unui bat de chibrit si este realizat dintr-un plastic flexibil. Implantul se introduce sub piele pe partea interioara a bratului. Inserarea acestuia se face cu anestezie locala si dureaza cateva minute. Asigura o protectie de 3 ani impotriva sarcinii, dupa care obligatoriu trebuie indepartat. Bineinteles ca indepartarea se poate face chiar si mai devreme de 3 ani. Dupa indepartare ramane o mica cicatrice. Local pot sa apara dureri si roseata, dar acestea dispar in timp. Am avut la maternitate paciente care au dorit sa-si puna implant contraceptiv, dar foarte putine. Este o metoda scumpa, dar eficienta. Deocamdata, nu se gaseste in mod uzual. Pacientele care au beneficiat de acest implant si l-au achizitionat singure. Sunt putine cazurile pentru ca metoda, ca si inelul vaginal, nu este foarte bine cunoscuta de pacientele din Romania”, a declarat dr. Madalina Nour, purtator de cuvant la Maternitatea Elena Doamna din Iasi. Metoda este foarte buna, in special pentru femeile care nu pot folosi contraceptive pe baza de estrogen. „Unul dintre avantajele implantului contraceptiv este acela ca ofera o protectie impotriva sarcinii continuu timp de 3 ani, iar dupa indepartare femeia poate ramane insarcinata imediat. De asemenea, femeile pot folosi o metoda contraceptiva privata si discreta. Nu stie nimeni de prezenta acestui implant care nu afecteaza viata sexuala. Datorita eliberarii reduse de hormoni, implanon determina mai putine modificari hormonale decat celelalte metode contraceptive. Bineinteles ca exista si dezavantaje: sangerari neregulate chiar si intre menstruatii, menstruatii mai lungi”, a spus medicul Madalina Nour.
Comentarii
  • Incercati sa gasiti o alta sursa de informatii pentru articole decit dr.Ciuhodaru care nu stie nimic sa faca!!! Si scrieti numele complet sa se stie cine va da aceste super informatii.

    • Interesant Articol,desi poza e cam nepotrivita…Eu lucrez in strainatate,an folosit implantul,dar din pacate aici am fost la multi ginecologi si nici unul nu stia de aceasta metoda.

  • Steriletul cu hormon( nu cupru) e cel mai bun mijloc anticonceptional. Plus ca menstruatia dispare complet. Trebuie inlocuit o data la 5 ani. Cunosc 3 femei care au si se simt ff bine.

Adauga un comentariu