Eveniment-Social

Veveritele si iguanele devin animale de companie

Publicat: 03 mart. 2008
1

• Iesenii prefera in continuare cainii, pisicile si papagalii ca animale de companie, dar sunt unii care si-au cumparat o veverita, un sarpe, o iguana etc.

Cele mai iubite animale de companie la care ravnesc iesenii sunt in continuare perusii, pestii sau cateii si pisicile. Preturile variaza intre 40 si 200 lei pentru cei interesati de papagali si pesti, iar pisicile si cateii se pot cumpara la preturi de 300 sau 500 euro, in functie de rasa. Nici animalele mai exotice nu sunt neglijate, destui fiind cei care prefera animalele cu sange rece, deoarece sunt usor de intretinut. Astfel, o iguana, un sarpe neveninos sau o broasca testoasa pot costa intre 100 si 200 lei. Mai nou, un prieten inedit pe langa casa omului a devenit veverita, care poate fi achizitionata la pretul de doar 40 lei.

„Cand intra un client in pet-shop, initial este atras de aspectul animalului si, in functie de cat este de dragalas acesta, decide sa il cumpere, motiv pentru care uneori refuz sa servesc unii clienti. Prioritar este intotdeauna binele animalului. Sunt putini cei care inteleg ca intretinerea unui animal de companie poate fi costisitoare”, a precizat Ovidiu Carp, proprietarul unui pet-shop din Iasi. Un animal de companie poate deveni foarte usor cel mai bun prieten al omului. Insa specialistii avertizeaza ca multi ieseni nu inteleg ca in momentul achizitionarii unui animal trebuie sa se intereseze de modul in care s-ar putea adapta la noile conditii de trai din casa stapanului. De cele mai multe ori se intampla ca animalul de companie la care a ravnit atat de mult sa se imbolnaveasca rapid sau chiar sa moara dupa ce l-a cumparat. „Este ingrijorator, dar aceste situatii se intampla si din cauza legislatiei care nu este definitivata, insa sunt si persoane care, in functie de posibilitatile de intretinere, renunta la trend si isi achizitioneaza animale in ideea de a avea o vietate care sa respire langa ei si sa le ocupe timpul. Cred ca acestia sunt adevaratii iubitori de animale”, a declarat Constantin Dodan, medic veterinar. Astfel, pentru locatarii de apartament sunt recomandate animalele de talie mica, cum ar fi pisicile, cele mai iubite fiind siamezele si pisicile persane sau cateii, metisii de bichon, pechinezii sau canisii de talie mijlocie, iar pentru persoanele care traiesc la casa si ar putea pune la dispozitie conditii optime de crestere a cainilor de talie mare, preferati in acest sens sunt cainii de vanatoare, paza sau rasele agresive, printre care se numara doberman, rotweiler, pitbul, shar pei sau basset hound. Cainii de agrement, chihuahua sau terrierii mici sunt adorati in special de femei si copii.
Adauga un comentariu